3/5
Sense recomanacions Interessa a  
Afanador. Ballet Nacional d'Espanya

Afanador. Ballet Nacional d'Espanya

  • Del 13 al 17 d'octubre
  • Gran Teatre del Liceu - Barcelona
DES DE
10€
Per a
  • SOCI
  • SOCI PLUS
Inicia la compra

DESCRIPCIÓ

El Ballet Nacional d'Espanya presenta al Gran Teatre del Liceu una proposta signada per Marcos Morau. El repte és posar en moviment una mirada concreta i conciliar, en un espectacle de flamenc i dansa, l'obra del fotògraf de moda colombià Ruvén Afanador. Conegut pels retrats a celebritats del món del cinema o de la música, Afanador manté una estreta vinculació amb el flamenc ¿Afanador li ha dedicat dos llibres (Ángel gitano i Mil besos) i el 2008 va signar el cartell de la Biennal de Flamenc¿.

Trencant les rígides fronteres que separen les disciplines artístiques, el coreògraf Marcos¿Morau, director de la companyia La¿Veronal¿i Premi Nacional de Dansa 2013, treballa amb la capacitat del fotògraf ¿per crear personatges a partir de modelar persones reals" i de la seva creativitat per a generar mons ¿que sorgeixen de la bellesa de la llum i de les ombres", per elaborar un espectacle que es nodreix de la seva aproximació fotogràfica al flamenc i sobre com un creador aliè al flamenc i a la cultura que l'embolica s'enamora de la seva plàstica i es deixa seduir pel seu llenguatge ¿directe i punxant com una navalla esmolada", explica¿Morau.

Aquest és, doncs, un exercici d'hibridar dos llenguatges, fotografia i dansa, a la recerca d'¿un univers nou", tot construint imaginaris nous a partir de la mirada d'un altre creador en un exercici de respecte i fascinació.

El Ballet Nacional d'Espanya, dirigit pel sevillà Rubén Olmo, balla aquest flamenc visual de¿Ruvén¿Afanador. En paraules de Morau, ¿el flamenc té aquesta alegria amb ressons de lament o aquest lament amb ressons d'alegria que celebra la vida. A Andalusia i en el flamenc, Afanador troba un refugi, una casa per als quals mai estan a casa. A través de la seva càmera, el fixa i el deforma, tot creant un gest, una llum que conté una veritat poderosa, una bellesa radical i fosca que no podem deixar de mirar".

Un treball des de la mirada de Morau per situar als seus personatges d'Afanador en el context de la seva obra i donar moviment a la fotografia. Fer que agafin vida i convisquin amb la contemporaneïtat, com conviu el passat amb el present i continuar descobrint noves formes.

FITXA TÈCNICA

AutoriaMarcos Morau??
DireccióMarcos Morau??
Durada1h 45min
Intèrprets:Ballet Nacional d'Espanya

COMPARTEIX

INFORMACIÓ DE L'ESDEVENIMENT

DATA

Del 13 al 17 d'octubre

CATEGORIES

Arts Escèniques    Dansa

ADREÇA

La Rambla, 51-59
08002 - Barcelona

Gran Teatre del Liceu
La Rambla, 51-59, 08002 Barcelona

INFORMACIÓ ADDICIONAL IMPORTANT

Horari Taquilles:
De dilluns a divendres, de 14 a 20.30 h. i 1 h. abans de començar l¿espectacle

La compra o reserva d'aquesta proposta està subjecta a les condicions d'ús del carnet i de venda d'entrades del TRESC.

Sessions disponibles

Sessions disponibles

El Mazine del TRESC

COMPARTEIX