3/5
Sense recomanacions Interessa a  
Israel Galván i Marlene Monteiro Freitas · Grec Festival de Barcelona 2024

Israel Galván i Marlene Monteiro Freitas · Grec Festival de Barcelona 2024

  • Del 4 al 6 de juliol
  • CCCB - Barcelona
24€
EXHAURIT!
Per a
  • SOCI
  • SOCI PLUS
Inicia la compra

DESCRIPCIÓ

PROMOCIÓ:

  • Entrades a 8€ exhaurides!
  • Entrades amb un 20% de descompte per les funcions del 5 i 6 de juliol per la comunitat TRESC.

 

*****

Un bailaor sevillà que explora els territoris flamencs menys evidents i una coreògrafa iconoclasta i extravagant uneixen forces i talents en una trobada en la qual tots dos s'adrecen al públic amb el llenguatge del cos.

Poques vegades haureu vist en escena dos talents tan allunyats de les convencions i amb uns llenguatges tan personals. Ara, sembla que un fil invisible els connecta en una proposta artística que no és ben bé un espectacle sinó una trobada en la qual tots dos mostren el resultat d'uns dies d'assaig en comú. L'experiència, que va néixer al Festival d'Automne de París, s'ha anat repetint posteriorment en alguns altres festivals i ara arriba al Grec. A ell el coneixem per un flamenc diferent, sofisticat, fet de passos complicats i per una suma de fragmentacions i de gestos que constitueixen un element fonamental del seu llenguatge coreogràfic particular. A ella l'hem vista explorant els canvis i les metamorfosis en uns espectacles que parteixen de la dansa, però que sovint s'assemblen a una performance.

És una proposta conjunta de Marlene Monteiro Freitas i Israel Galván. Ella és una creadora capverdiana, entre l'Àfrica i Europa, que darrerament no falta en cap festival d'arts contemporànies, que s'ha format, entre altres centres, a la coneguda escola P.A.R.T.S. de Brussel·les, i que ha creat peces coreogràfiques tan sorprenents i imaginatives com la divertidíssima Bacants - Preludi per a una purga (2019; vista al Mercat de les Flors i premiada amb el Lleó de Plata de la Biennal de Venècia), a més de moltes altres obres, com ara Idiota, que la va dur, dins d'una capsa transparent, al MACBA barceloní pel Grec 2022. Monteiro Freitas va ser tota una novetat del Grec d'aquell any. En canvi, Israel Galván visita periòdicament el Grec Festival de Barcelona des que l'any 1999 hi va presentar ¡Mira! Zapatos blancos / Zapatos rojos, al qual van seguir La edad de oro l'any 2011; La fiesta, el 2017 i, el 2022 passat, Seises, una coreografia espectacular que implicava, entre altres, els cantaires de l'Escolania de Montserrat.

Amb la col·laboració del CCCB.

FITXA TÈCNICA

AutoriaMarlene Monteiro Freitas, Israel Galván
Durada45 minuts
Intèrprets:Marlene Monteiro Freitas Israel Galván

COMPARTEIX

INFORMACIÓ DE L'ESDEVENIMENT

DATA

Del 4 al 6 de juliol

CATEGORIES

Arts Escèniques    Dansa

ADREÇA

C. Montalegre, 5
08001 - Barcelona

CCCB
C. Montalegre, 5, 08001 Barcelona

INFORMACIÓ ADDICIONAL IMPORTANT

Horari Taquilles:
Dim, Dij., Div: 11-14 i 16-20h. Dix. i Diss. 11-20h . Dium. 11-19h. Dilluns tancat.

La compra o reserva d'aquesta proposta està subjecta a les condicions d'ús del carnet i de venda d'entrades del TRESC.

Sessions disponibles

Sessions disponibles

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

El Mazine del TRESC

COMPARTEIX