3/5
Sense recomanacions Interessa a  
GUITARRICADELAFUENTE · ALMA - Festival Jardins de Pedralbes

GUITARRICADELAFUENTE · ALMA - Festival Jardins de Pedralbes

  • Poble Espanyol - Barcelona
38,60€
-10%
FINALITZADA
Disponible per a
  • SOCI
  • SOCI PLUS
Propostes similars

DESCRIPCIÓ

No veus bé el codi? Ens pots escriure a info@tresc.cat i te'l farem arribar!

Molts són els elements d'Álvaro Lafuente que remeten a les seves arrels, començant pel diminutiu del seu nom artístic, que flueix des del poble aragonès dels seus avis. O aquesta inseparable guitarra acústica que també li va batejar. Amb el seu primer llarg, `La cantera, Guitarrica es renova i sona melancòlic però feliç, convençut com està que una cosa no està renyida amb l'altra. Mescla un pandero de peñaparda amb sintetitzadors, passa del bombo legüero a la seva pròpia i peculiar guitarra i agita a Labordeta amb Bon Yver. Les seves peces sonen actuals, però encaixen amb la tradició en un puzle amb vocació d'obra selecta.

Un disc que entronca amb les seves arrels, amb aquest `aquí viene la cantera' amb què saludaven als xavals els majors del seu poble, Cuevas de Cañart, en el Maestrazgo turolense. ¿'La cantera' representa el relleu de la joventut en cada generació, un relat sobre els nois que abracen el seu origen i s'enorgulleixen d'ell", explica ell mateix. És, en definitiva, la reinvenció d'un lloc mític que aborda de la mà de Raül Refree, un dels grans productors del moment. Junts exploren camins diferents, però sense perdre mai el vincle amb la tradició tal com l'entén l'artista.

`El conticinio', `Guantanamera', `Agua y mezcal', `nana triste', `ABC'... Amb aquests i més senzills que sumen milions d'escoltes ha penjat el cartell de `tot venut' en diferents ciutats amb el seu tour `La Girica', en 2019 va ser classificat com un dels fenòmens musicals revelació d'Espanya per diferents mitjans i en 2020 va ser nominat a tres categories dels Premis MIN de la Música Independent: Millor Artista Emergent, Millor Cançó de l'Any per `Agua y mezcal' i Millor Videoclip per `Guantanamera'.

Aquest nou disc és un decidit pas endavant per a un tipus que es rebel·la contra l'encasellament i que inaugura una etapa en la seva trajectòria. Es recolza en el folklore o en la poesia i furga entre sons introspectius però colorits. És una versió refinada d'aquell xaval que un bon dia es va convertir en ídol de masses i que ara posa damunt de la taula els seus arguments de més talent.

El mateix dia que s'anuncia el seu concert dins d'ALMA | Festival Jardins Pedralbes, Guitarricadelafuente publica 'Romancera', el seu nou single, un homenatge a Barcelona. Allí va créixer i va culminar una cançó inspirada en la màgia nocturna i canalla de la Ciutat Comtal, la que acull des de fa tres anys a Álvaro Lafuente. Els fantasmes que poblen la nit del Raval o el Paral·lel es barregen per a esvair-se entre les seves ombres amb les primeres llums de l'alba.

COMPARTEIX

INFORMACIÓ DE L'ESDEVENIMENT

DATA

Aquesta proposta ja no està disponible

CATEGORIES

Concerts    Festival

ADREÇA

Av. Francesc de Ferrer i Guàrdia, 13
08038 - Barcelona

Poble Espanyol
Av. Francesc de Ferrer i Guàrdia, 13, 08038 Barcelona

INFORMACIÓ ADDICIONAL IMPORTANT

La compra o reserva d'aquesta proposta està subjecta a les condicions d'ús del carnet i de venda d'entrades del TRESC.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

El Mazine del TRESC

COMPARTEIX