3/5
Sense recomanacions Interessa a  0 
FESTIVAL ÉSDANSA 2022
FESTIVAL ÉSDANSA 2022
FESTIVAL ÉSDANSA 2022
FESTIVAL ÉSDANSA 2022
FESTIVAL ÉSDANSA 2022

FESTIVAL ÉSDANSA 2022

  • del 22 al 28 d'agost
  • Centre Cultural de les Preses - Les Preses
Diversos
-50%
FINALITZADA
Disponible per a
  • SOCI
  • SOCI PLUS
Propostes similars

DESCRIPCIÓ

ÉSDANSA és el festival de la dansa d'arrel tradicional, amb aquest ÉS en present d'indicatiu davant de dansa, i és que entenem la dansa d'arrel tradicional de present, per ser ballada i ser creada, avui.

Per ser ballada avui, desplegant un seguit de línies de programació amb la voluntat de provocar que es balli. Una gran part de la graella és formativa i participativa, on l'espectador deixa de ser precisament espectador i passa a ser ballador. D'aquesta voluntat neix l'Ésdansa'T, els tallers de dansa tradicional del festival, que aglutina tota la programació de formació tant per a infants com per a adults.

Com a motor creatiu, amb una altra gran part de la programació com a motor per a la creació i producció de noves propostes que parteixin de la tradició i del llenguatge de la dansa catalana d'arrel tradicional.

I és que Ésdansa balla, i convida a ballar, entorn dels 360º de la dansa d'arrel tradicional, des de les danses vives que es ballen a la plaça, passant pels treballs dels esbarts i els moviments amateurs, fins arribar al sector professional de la dansa que beu de la tradició i l'arrel tradicional per crear.

Aquest 2022, del 22 al 28 d'agost celebrarem la 40a edició del festival organitzat pel Cercle de Cultura Tradicional i Popular Marboleny.

 

EL COS QUE ENS FA - dimarts 23 a les 22.00h

Esbart Sant Cugat

L'espectacle ofereix una mostra de l'evolució de la dansa catalana des de la perspectiva de l'esbart a través dels seus directors i coreògrafs: des de Salvador Mel·lo, passant per Joan Serra, continuant amb Sílvia Pérez i culminant amb Laia Martínez. L'espectacle explora dues preguntes difícils: "Com hem arribat fins aquí?" i "Fins on podem arribar?". El cos que ens fa, a banda de relacionar-se amb el passat per homenatjar els qui han anat construint la identitat del cos de dansa, balla en present.

 

TRADERE - dimecres 24 a les 20.30h

Laia Santanach

Tradere és una proposta de dansa contemporània i música electrònica en viu que investiga entorn la pràctica d'aquelles tradicions occidentals que necessiten una implicació física per dur-se a terme, per capturar aquests moments col·lectius de festa en què el sacrifici del cos crea una comunitat. És una reflexió de la necessitat humana de mantenir generacionalment diverses tradicions vigents a dia d'avui.

És una coproducció del Mercat de les Flors, Ballet National de Marseille, Dansa Metropolitana, Fira Mediterrània de Manresa i Festival Dansàneu

 

MOVIMIENTO INVOLUNTARIO - divendres 26 a les 20.30h

Lara Brown

Movimiento involuntario estudia l'impacte del folklore en un cos contemporani. En aquest treball, la dansa, la coreografia i les accions, que recauen directament en el moviment corporal, serveixen per posar de relleu el recorregut d'una investigació sobre l'origen del ball popular. La peça presta especial atenció a l'evolució coreogràfica de la jota. ¿Jota" ve de botar, de saltar. Jotar, xotar, botar tendeix a generar un espai comú sense haver de produir res més que això.

 

DANSES DEL MÓN - dissabte 27 a les 22.00h

Gran Ballet Argentino d'Argentina, Le Pount de la República de Dijibouti, Ritmos y raíces panameñas de Panamà i Esbart Marboleny de Catalunya.

Danses del món és l'espai per gaudir de l'espectacle de gran format de la dansa d'arrel tradicional d'aquí i del món. Música, llum, faldilles que volen i ritmes d'arreu omplen l'escenari de cultura popular amb propostes artístiques d'Argentina, República de Djibouti, Panamà i Catalunya.

 

FORA N9U - diumenge 28 a les 10.00h i a les 12.00h

Esbart Sant Martí de Barcelona

Surts del ventre de la mare, encara no has obert els ulls i ja reps informació que et condiciona. Un N9U món està per descobrir. Entre tots donem eines perquè quan comenci a caminar tingui uns valors on poder sostenir-se. Esperit crític, aprendre a compartir, a tolerar, a respectar i, sobretot, a estimar i a obrir bé els ulls per engolir en cada moment tot el que li vingui de N9U. N9U proposa un viatge, un recorregut per l'aprenentatge, des de l'arrel i la terra. Fora N9U és un camí, un camí que comences sol, però que només acompanyat agafarà tot el sentit.

 

DANSES DEL MÓN - diumenge 28 a les 20.00h

Liptov d'Eslovàquia, Rahiti Rau de Tahití, Macuilxóchitl de Mèxic i Esbart Marboleny de Catalunya

Danses del món és l'espai per gaudir de l'espectacle de gran format de la dansa d'arrel tradicional d'aquí i del món. Música, llum, faldilles que volen i ritmes d'arreu omplen l'escenari de cultura popular amb propostes artístiques de d'Eslovàquia, Tahití, Mèxic i Catalunya.

 

COMPARTEIX

INFORMACIÓ DE L'ESDEVENIMENT

DATA

Aquesta proposta ja no està disponible

CATEGORIES

Arts Escèniques    Festival

ADREÇA

Plaça Mossen Joan Pagès, 1
17178 - Les Preses

INFORMACIÓ ADDICIONAL IMPORTANT

Dates: del 22 al 28 d'agost

La compra o reserva d'aquesta proposta està subjecta a les condicions d'ús del carnet i de venda d'entrades del TRESC.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

El Mazine del TRESC

COMPARTEIX