3/5
Sense recomanacions Interessa a  0 
28 i mig
28 i mig

28 i mig

  • 11 i 12 de juliol
  • Teatre Grec - Barcelona
22-30€
-20%
FINALITZADA
Disponible per a
  • SOCI
  • SOCI PLUS
Propostes similars

DESCRIPCIÓ

PROMOCIÓ:

  • Entrades a 8,00 € a partir del dia 14/05 - EXHAURIDES!
  • Entrades al 20% de descompte a partir del 29/04.

 

*****

Les imatges i l'estètica de Federico Fellini són el punt de partida d'un viatge per la cultura universal, la vida i l'amor, tot vist amb els ulls del teatre i de l'art. Una explosió d'imatges que s'ha vist a París durant un mes.


Segurament no hi ha reconeixement més explícit del talent d'Oriol Broggi, cap visible de la companyia La Perla 29, i del teatre català en general, que programar 28 i mig durant quatre setmanes en un escenari com el del Théâtre National La Colline de París, responent a una invitació del seu director actual, Wajdi Mouawad. L'obra, especialment aplaudida, es va estrenar al Teatre La Biblioteca l'any 2013 i ja aleshores el seu riquíssim imaginari va deixar tothom bocabadat. Broggi mateix explicava que la inspiració per al muntatge ve, en una tercera part, del film mític de Fellini Otto e mezzo, que retrata un director (alter ego de Fellini) mancat d'inspiració que es lliura als seus somnis i allibera l'inconscient mentre és en un balneari. Una altra tercera part de la inspiració per al muntatge prové, deia Broggi, de la història mateixa de la companyia i dels muntatges que ha dut o que hauria volgut dur a escena, i el darrer terç, de les aportacions del conjunt d'intèrprets.


Música, teatre, literatura, vida i cinema es confonen en un muntatge amb una força lírica immensa que recrea els universos de Fellini, però que inclou referències a directors de cinema com Ettore Scola, a més d'al·lusions a Pasolini, moments estel·lars del teatre que van des de L'oncle Vània i Hamlet fins a Primera història d'Ester, cançons italianes i, fins i tot, alguna ària d'òpera. Tot li serveix per parlar-nos sobre aquestes ficcions que fan una mica més suportable l'existència i que en escena es tradueixen en una imaginació desbordada i en un treball d'actuació considerable, ja que els i les intèrprets es desdoblen i assumeixen contínuament noves personalitats. Aquest va ser un dels primers espectacles de creació de la companyia, que fins aleshores havia treballat sempre amb textos preexistents.

FITXA TÈCNICA

DireccióOriol Broggi,
Direcció d'escenaOriol Broggi,
Idiomacatalà
Intèrprets: Laura Aubert Blanch Guillem Balart Xavier Boada Màrcia Cisteró Enrico Ianniello Blai Juanet Sanagustin Clara Segura Crespo Montse Vellvehí Joan Garriga Marià Roch Marc Serra un cavall

COMPARTEIX

INFORMACIÓ DE L'ESDEVENIMENT

DATA

Aquesta proposta ja no està disponible

IDIOMA

català

CATEGORIES

Arts Escèniques    Altres

ADREÇA

Passatge Martras, 29
08031 - Barcelona

Teatre Grec
Passatge Martras, 29, 08031 Barcelona

INFORMACIÓ ADDICIONAL IMPORTANT

Dates: 11 i 12 de juliol

Entrades limitades

La compra o reserva d'aquesta proposta està subjecta a les condicions d'ús del carnet i de venda d'entrades del TRESC.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

El Mazine del TRESC

COMPARTEIX