Ensenyar les cartes
- Fins l'1 de juny
- Palau Robert - Barcelona
- SUBSCRIPTOR
- SOCI
- SOCI PLUS
DESCRIPCIÓ
L'exposició Ensenyar les cartes s'ha estructurat com un passeig, lúdic i lliure, per alguns dels restaurants més significatius del nostre país, oberts entre 1960 i 2020.
És evident que és impossible incloure en l'exposició tots els establiments que han estat a disposició del públic durant el període esmentat. No pretén, en cap cas, ser un catàleg enciclopèdic, ni inventariar les desenes de milers d'establiments que han ofert al públic els seus plats durant aquest període.
El reconeixement atorgat pren també una rellevància especial perquè Catalunya és un país territorialment petit, amb una orografia difícil i un clima canviant i sovint imprevisible. No és un país de grans recursos culinaris, malgrat comptar amb productes de gran qualitat, encara que habitualment en quantitats minses.
La cuina catalana, originàriament i degut a aquesta escassetat, ha estat una cuina plena d'enginy que, estimulada per la forta personalitat del país, ha creat plats que han esdevingut grans institucions gastronòmiques, com el pa amb tomàquet, les sopes d'all, de pa, de farigola o de fonoll, l'escudella o les coques de recapte, habituals de la Mediterrània. Ha incorporat a la cuina autòctona productes recol·lectats a la costa i a la muntanya, com els musclos de roca, els cargols, les granotes, les ortigues o la verdolaga, una immensa varietat de bolets, els créixens o els saborosos fruits del bosc.
INFORMACIÓ ADDICIONAL IMPORTANT
Entrada gratuïta
La compra o reserva d'aquesta proposta està subjecta a les condicions d'ús del carnet i de venda d'entrades del TRESC.
COMPARTEIX