3/5
Sense recomanacions Interessa a  
Ester Guntín · Grec Festival de Barcelona 2024

Ester Guntín · Grec Festival de Barcelona 2024

  • 23 i 24 de juliol
  • Mercat de les Flors - Barcelona
18€
-20%
Per a
  • SOCI
  • SOCI PLUS
Inicia la compra

DESCRIPCIÓ

PROMOCIÓ:

  • Entrades a 8€ exhaurides!
  • Entrades amb un 20% de descompte per la comunitat TRESC.

 

*****

L'espectacle guanyador del Premi de Dansa de l'Institut del Teatre 2023 parteix del tarantisme, un ritual que neix a l'edat mitjana al sud d'Itàlia, basat en una pràctica coreogràfica, musical i iconogràfica.

Quiso negro tracta sobre la desaparició a través de l'acció explorant l'ús ritual de patrons acústics i iconogràfics. Per això es recolza en el tarantisme i en el seu arsenal de mites per a transitar un espectre molt ampli, fins i tot contradictori, d'escenaris de possessió i catarsis actuals: des de les formes de duel en els enterraments ritualitzats fins als èxtasis no reglat de la rave. El treball busca la potencialitat del cos i la imatge a l'escena per anar més enllà de la coreografia. Quiso negro parla de la mort en cadascun, podent-se veure com un viatge pels seus aspectes vitalistes: una catàbasi, un descens festiu.

El Premi de Dansa de l'Institut del Teatre potencia el treball de joves creadors i intèrprets graduats del Conservatori Professional de Dansa (CPD), del Conservatori Superior de Dansa (CSD) i d'IT Dansa, la jove companyia de dansa de l'Institut del Teatre, els ofereix un ajut econòmic a la producció i exhibeix la peça guanyadora amb la col·laboració del Grec Festival Barcelona. Enguany l'ha obtingut Ester Guntín, graduada en Humanitats i en Coreografia i Interpretació pel Conservatori Superior de Dansa de l'Institut del Teatre, i amb el Màster d'estudis comparats d'art, filosofia i literatura de la Universitat Pompeu Fabra. Ha presentat treballs a Sismògraf Olot, CCCB Barcelona, RIDCC Rotterdam, Quinzena de Dansa de Portugal o TanzLabor Ulm, i ha col·laborat amb Marcos Morau, Silvia Delagneau, Marta Pazos o Joan Morey, entre d'altres. Aquest 2024 col·labora a Ifigènia, al Teatre Lliure, i dirigeix la posada en escena d'una òpera de petit format al Gran Teatre del Liceu que forma part de l'espectacle Òh!pera, que es pot veure en l'edició d'enguany del Grec Festival de Barcelona.

Una coproducció del Grec 2024 Festival de Barcelona i l'Institut del Teatre.

Amb la col·laboració de La Piconera, L'Estruch Fàbrica de Creació, Fabra i Coats, La Caldera i Graner - Centre de Creació.

FITXA TÈCNICA

AutoriaEster Guntín
DireccióEster Guntín
Durada60 minuts
Intèrprets:Marina Capel Anna Climent Martí Forcada Glòria Garcia Héctor Puigdomènech Isaac Verdura

COMPARTEIX

INFORMACIÓ DE L'ESDEVENIMENT

DATA

23 i 24 de juliol

CATEGORIES

Arts Escèniques    Dansa

ADREÇA

C. Lleida, 59
08004 - Barcelona

Mercat de les Flors
C. Lleida, 59, 08004 Barcelona

INFORMACIÓ ADDICIONAL IMPORTANT

Horari Taquilles:
2 h. abans de començar l'espectacle. Els dies de preu reduït no s'aplica el decompte.

La compra o reserva d'aquesta proposta està subjecta a les condicions d'ús del carnet i de venda d'entrades del TRESC.

Sessions disponibles

Sessions disponibles

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

El Mazine del TRESC

COMPARTEIX