3/5
Sense recomanacions Interessa a  
Altsasu · Grec Festival de Barcelona 2023

Altsasu · Grec Festival de Barcelona 2023

  • 4 i 5 de juliol
  • Teatre Lliure de Montjuïc - Barcelona
22€
FINALITZADA
Disponible per a
  • SOCI
  • SOCI PLUS
Propostes similars

DESCRIPCIÓ

Un incident que va succeir l'any 2016 en un poble navarrès i que va enfrontar veïns i agents de la Guàrdia Civil es va convertir en un cas mediàtic. Què va passar realment? Aquest muntatge s'hi aproxima des de la ficció i sense prendre-hi partit.

El poble navarrès d'Altsasu va ser l'escenari dels fets que relata aquest muntatge, una baralla a les portes del bar Koxka en la qual, ara fa gairebé set anys, es van veure implicats dos agents de la Guàrdia Civil i les seves parelles i alguns veïns de la localitat. Un agent va acabar amb un turmell trencat i dues persones van ser detingudes. La investigació seguia el seu curs quan el Colectivo de Víctimas del Terrorismo en el País Vasco va demanar a l'Audiència Nacional que el cas fos considerat delicte de terrorisme, amb tot el que això implica per als acusats. Transcripcions de declaracions dels protagonistes dels fets durant el judici, retalls de premsa i continguts apareguts a les xarxes socials serveixen per donar forma a un relat que s'aproxima als fets des de la ficció i sense prendre-hi partit, però d'una manera rigorosa i honesta.

El muntatge neix del projecte Cicatrizar del Nuevo Teatro Fronterizo de José Sanchís Sinisterra i Carlos José Reyes, que reclama un paper per a l'escena en la superació de conflictes i en la reflexió sobre el passat recent. Seguint aquesta línia, que reivindica el dret a la memòria i l'ús de la història en els projectes escènics, María Goiricelaya i la companyia La Dramática Errante han triat el cas Altsasu, tant per tal de preguntar-se per l'abús de l'ús del terme terrorisme com per buscar una cicatrització col·lectiva i no traumàtica del dolor generat per aquest cas. La Dramática Errante és una companyia creada per Ane Pikaza i María Goiricelaya, actuals directores del Festival de Teatre d'Olite, per desenvolupar projectes escènics que fomentin la reflexió i la millora social.

Una producció de La Dramática Errante.

FITXA TÈCNICA

DireccióMaría Goiricelaya
Durada90 minuts
Intèrprets:Nagore González Egoitz Sánchez Aitor Borobia Ane Pikaza

COMPARTEIX

INFORMACIÓ DE L'ESDEVENIMENT

DATA

Aquesta proposta ja no està disponible

CATEGORIES

Arts Escèniques    Teatre

ADREÇA

Pl. Margarida Xirgu, s/n
08001 - Barcelona

Teatre Lliure de Montjuïc
Pl. Margarida Xirgu, s/n, 08001 Barcelona

INFORMACIÓ ADDICIONAL IMPORTANT

Dates: 4 i 5 de juliol

Horari: A les 21h

Horari Taquilles:
feiners de 18h a 21h. Dissabtes, diumenges i festius de 16h a 18h

La compra o reserva d'aquesta proposta està subjecta a les condicions d'ús del carnet i de venda d'entrades del TRESC.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

El Mazine del TRESC

COMPARTEIX