3/5
Sense recomanacions Interessa a  
IT Dansa · Grec Festival de Barcelona 2023

IT Dansa · Grec Festival de Barcelona 2023

  • 26 i 27 de juliol
  • Mercat de les Flors - Barcelona
22€
-20%
FINALITZADA
Disponible per a
  • SOCI
  • SOCI PLUS
Propostes similars

DESCRIPCIÓ

PROMOCIÓ:

  • Entrades a 8€ exhaurides!
  • Entrades al 20% de descompte per a la Comunitat TRESC a partir del 18 d'abril*

 

 *Localitats molt limitades!

 *****

Torna al Festival de Barcelona IT Dansa, que enguany celebra 25 anys de vida i de la primera actuació al Grec. Interpreten un programa format per tres peces històriques de la companyia.

L'any 1997 es va crear, com a projecte pedagògic de l'Institut del Teatre de Barcelona, la jove companyia IT Dansa, amb la finalitat d'afavorir el perfeccionament i la professionalització dels joves ballarins i ballarines. Van actuar per primera vegada l'any següent, el 1998, ara fa 25 anys. Aquell mateix any s'estrenaven també en el Grec Festival de Barcelona, interpretant al CCCB (l'entrada valia 2.000 pessetes de l'època) les coreografies Jardí tancat, Violeta II, Passo Mezzo i Via Durga. Ara, un quart de segle més tard, la companyia ja ha actuat una dotzena de vegades al Grec. En la que fa tretze, celebren l'aniversari dels seus primers passos i tornen al festival interpretant tres obres de coreògrafs que han estat vinculats amb IT Dansa des dels inicis de la jove companyia. Es tracta de Twenty Eight Thousand Waves, una coreografia de Cayetano Soto (ballarí de la primera promoció d'IT Dansa i actualment coreògraf de renom internacional) que transmet la força i l'energia de les onades del mar. A continuació, els ballarins i ballarines de la companyia interpretaran Lo que no se ve, una creació intimista de Gustavo Ramírez Sansano concebuda l'any 2021 en exclusiva per a IT Dansa, i centrada en les relacions de parella. Tanca el programa Minus 16, d'Ohad Naharin, una peça clau en el repertori de la dansa contemporània i un dels grans èxits de la companyia que proposa un recorregut per diversos estats d'ànim, des de l'abatiment en solitari fins a la diversió en grup a ritme de txa-txa-txa, mambo o de cançons populars d'Israel.

IT Dansa va néixer amb la intenció de bastir ponts entre la docència coreogràfica i els escenaris mitjançant la pràctica escènica. Funciona com un curs de postgrau de dos anys de durada per a la professionalització i el perfeccionament de joves ballarins i ballarines, i actualment gaudeix de reconeixement nacional i internacional. Paral·lelament, IT Dansa també fa una tasca de divulgació de la dansa mitjançant coreografies molt diverses que permeten gaudir de la dansa a un públic heterogeni. Des dels inicis i fins a l'actualitat, la direcció artística d'IT Dansa és a càrrec de Catherine Allard, formada com a ballarina al Nederlands Dans Theater i a la Compañía Nacional de Danza.

Una producció d'IT Dansa.

FITXA TÈCNICA

DireccióCatherine Allard
Durada80 minuts
Intèrprets:Jasmine Achtari Carlota Batalla Sky Bebbington Martí Blanco Francesca Cova Queralt Farran Eduardo Ignacio Fizona Joan Jansana Kora Leiva Gnonnas Luis Martínez Patricia Pazo Gabriel Parra Laia Serra Iwase Towa Isaac Verdura Yarden Zana

COMPARTEIX

INFORMACIÓ DE L'ESDEVENIMENT

DATA

Aquesta proposta ja no està disponible

CATEGORIES

Arts Escèniques    Dansa

ENTRADES

Compra les teves entrades a través del TRESC

ADREÇA

C. Lleida, 59
08004 - Barcelona

Mercat de les Flors
C. Lleida, 59, 08004 Barcelona

INFORMACIÓ ADDICIONAL IMPORTANT

Dates: 26 i 27 de juliol

Horari: A les 20h

Horari Taquilles:
2 h. abans de començar l'espectacle. Els dies de preu reduït no s'aplica el decompte.

Punts de Venda: Compra les teves entrades a través del TRESC

La compra o reserva d'aquesta proposta està subjecta a les condicions d'ús del carnet i de venda d'entrades del TRESC.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

El Mazine del TRESC

COMPARTEIX