3/5
Sense recomanacions Interessa a  0 
La vida es sueño · Grec Festival de Barcelona 2023
La vida es sueño · Grec Festival de Barcelona 2023
La vida es sueño · Grec Festival de Barcelona 2023
La vida es sueño · Grec Festival de Barcelona 2023

La vida es sueño · Grec Festival de Barcelona 2023

  • 9 i 10 de juliol
  • Teatre Grec - Barcelona
30,00 €
-20%
FINALITZADA
Disponible per a
  • SOCI
  • SOCI PLUS
Propostes similars

DESCRIPCIÓ

PROMOCIÓ:

  • Entrades a 8€ exhaurides!
  • Entrades al 20% de descompte per a la Comunitat TRESC a partir del 18 d'abril*

 

*Localitats molt limitades!

*****

 

Dos grans noms del teatre europeu i una formació puntera del teatre clàssic en castellà posen en relleu la potència, la profunda vigència i el caràcter inquietant d'una de les grans obres del Segle d'Or espanyol.

La creació més coneguda de Pedro Calderón de la Barca es va estrenar l'any 1635 i, per tant, ens separen del moment en què es va escriure gairebé quatre segles. Tot i això, La vida es sueño continua sent un text d'una contemporaneïtat extrema, potser perquè es planteja assumptes atemporals que ni tenien resposta en aquell moment ni la tenen avui. Què és la realitat? Quina relació tinc amb l'Estat, amb la família o amb mi mateix? És la realitat tan insubstancial com sembla? S'ho preguntava Calderón en boca de Segismundo, el seu protagonista, quan explicava la història del fill d'un rei que, a causa d'una profecia que diu que serà un monarca injust i tirànic, és empresonat pel seu pare i tancat en una masmorra fosca. Quan en surti, li faran creure que la realitat que veu no és més que un somni, per tal d'observar el seu comportament i retornar-lo a la cel·la si cal. La trama ens aboca a qüestions inquietants sobre la realitat i la relació que hi tenim, uns interrogants que eren tan vius ahir com avui i que no afecten només els intel·lectuals, sinó que també ho fan al conjunt de la Humanitat. Un príncep encadenat, una dona que es fa passar per home a la recerca de venjança, amor, revolta... El director Declan Donnellan i l'escenògraf Nick Ormerod, codirectors artístics de la companyia anglesa Cheek by Jowl, aporten la seva visió del món de l'escena a un clàssic de les lletres castellanes que han treballat conjuntament amb la Compañía Nacional de Teatro Clásico que dirigeix Lluís Homar.

El muntatge consolida la relació entre Cheek by Jowl i el teatre espanyol, que va començar l'any 1989 amb la producció de Fuenteovejuna que es va veure al National Theatre de Londres. Ara, Cheek by Jowl retorna al Segle d'Or amb la primera producció en castellà, que dirigeix Declan Donnellan i ha dissenyat Nick Ormerod. Hem vist la companyia al Grec del 1994 representant Mesure for Mesure, de William Shakespeare i al Grec 2014 portant a escena l'Ubu roi d'Alfred Jarry. A la Compañía Nacional de Teatro Clásico la vam poder veure en l'edició del Grec de l'any passat, posant en escena El burlador de Sevilla, amb direcció de Xavier Albertí.

Una producció de la Compañía Nacional de Teatro Clásico, l'Instituto Nacional de las Artes Escénicas y de la Música (INAEM), Cheek by Jowl i LAZONA.

Amb la col·laboració de l'Scène Nationale d'Albi ¿ Tarn i el Barbican Centre.

La funció del dia 10 de juliol, a les 22.00 h, disposarà d'un servei d'audiodescripció i acompanyament per a persones amb discapacitat visual.

FITXA TÈCNICA

AutoriaPedro Calderón de la Barc
DireccióDeclan Donnellan
GuióDeclan Donnellan, Nick Ormerod
Durada120 min.
IdiomaCastellà
Intèrprets:Ernesto Arias Prince Ezeanyim David Luque Rebeca Matellán Manuel Moya Alfredo Noval Goizalde Núñez Antonio Prieto Irene Serrano

COMPARTEIX

INFORMACIÓ DE L'ESDEVENIMENT

DATA

Aquesta proposta ja no està disponible

IDIOMA

Castellà

CATEGORIES

Arts Escèniques    Teatre

ENTRADES

Compra les teves entrades a través del TRESC

ADREÇA

Passatge Martras, 29
08031 - Barcelona

Teatre Grec
Passatge Martras, 29, 08031 Barcelona

INFORMACIÓ ADDICIONAL IMPORTANT

Punts de Venda: Compra les teves entrades a través del TRESC

La compra o reserva d'aquesta proposta està subjecta a les condicions d'ús del carnet i de venda d'entrades del TRESC.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

El Mazine del TRESC

COMPARTEIX