3/5
Sense recomanacions Interessa a  
Els Ocells · Exclusives PLUS

Els Ocells · Exclusives PLUS

  • Teatre Poliorama - Barcelona
27,00 €
INVITACIÓ
FINALITZADA
Disponible per a
  • EXCLUSIU SOCI PLUS
Propostes similars

DESCRIPCIÓ

PROMOCIÓ:

  • RESERVA EXCLUSIVA PER A SOCIS PLUS! 17 i 18 d'abril.

 

*Última activació d'invitacions! Afanya't i aconsegueix-les!

*****

DESCRIPCIÓ

Els Ocells d'Aristòfanes va estrenar-se l'any 414 a.C. La comèdia explica la historia de dos atenencs adinerats que, farts de la ingerència pública en els seus assumptes particulars, abandonen el món dels humans i convencen els ocells de crear una nova civilització.

La democràcia atenenca no ha complert encara cinquanta anys i Aristòfanes ja denuncia aquells que instrumentalitzen els problemes del poble per perseguir els seus objectius individuals. 2500 anys després d'aquella estrena, La Calòrica revisita Els Ocells per estudiar els mecanismes emocionals que fan funcionar el populisme neo-liberal i qüestionar-se els motius del seu auge a l'esfera internacional. Què hem fet nosaltres per aturar el populisme? Fins a quin punt som impermeables als seus eslògans contundents? Què queda de realment democràtic a les democràcies occidentals?

En aquest espectacle La Calòrica extreu el màxim potencial còmic dels seus components per crear una comèdia majúscula, excessiva, de vegades insuportable. Una comèdia que fa parlar els ocells i converteix els líders polítics en dj's messiànics. Una comèdia on l'humor més negre i absurd es posa al servei del discurs més polític. Una comèdia eclèctica que dinamita qualsevol eix de coordenades que pugui intentar fer servir l'espectador per classificar-la.

SINOPSI

El jove empresari Pisteter i la seva companya Evèlpides no poden tornar a casa. Tampoc se'ls acudeix cap altre lloc on puguin anar a viure la vida còmoda, relaxada i lliure d'impostes que ells anhelen. La trobada accidental amb un innocent puput enmig del bosc els portarà a plantejar-se un canvi d'estratègia: i si renunciessin a la seva condició humana i es convertissin en ocells? O encara més: i si convencessin les aus del món per crear una nova societat basada en els principis fonamentals d'Individu, Propietat i Competència?

L'empresa no serà senzilla. Caldrà convèncer les masses amb un relat sòlid i apassionat, caldrà negociar amb vells poders que habiten el món des del principi dels temps - i que potser no estan disposats a que res canviï-, caldrà combatre amb mà de ferro la dissidència i, fins i tot, tenir una conversa cara a cara amb la Democràcia i el Capitalisme.

Una producció de Cia. La Calòrica amb la col·laboració del Festival Temporada Alta i el suport de la Sala Beckett i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

FITXA TÈCNICA

AutoriaAristòfanes - Els Ocells
DireccióIsrael Solà
Durada90 min.
IdiomaCatalà
Intèrprets:Xavi Francés Aitor Galisteo-Rocher Esther López i Marc Rius

COMPARTEIX

INFORMACIÓ DE L'ESDEVENIMENT

DATA

Aquesta proposta ja no està disponible

IDIOMA

Català

CATEGORIES

Arts Escèniques    Teatre

ENTRADES

Reserva les teves invitacions a través del TRESC

ADREÇA

Rambla dels Estudis, 115
08002 - Barcelona

Teatre Poliorama
Rambla dels Estudis, 115, 08002 Barcelona

INFORMACIÓ ADDICIONAL IMPORTANT

Horari Taquilles:
de dimarts a dissabtes de les 17h a les 20h. Diumenges de les 17h fins a l'inici de la funció

Punts de Venda: Reserva les teves invitacions a través del TRESC

La compra o reserva d'aquesta proposta està subjecta a les condicions d'ús del carnet i de venda d'entrades del TRESC.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

El Mazine del TRESC

COMPARTEIX