3/5
Sense recomanacions Interessa a  0 
Tosca
Tosca
Tosca
Tosca

Tosca

  • Gran Teatre del Liceu - Barcelona
18€
FINALITZADA
Disponible per a
  • SOCI
  • SOCI PLUS
Propostes similars

DESCRIPCIÓ

Floria i Mario, són dos d'enamorats que defensen el seu amor en llibertat, però la gelosia d'ella trobarà un tràgic final pel trio protagonista com a conseqüència de l'asfixia de la religió i l'aparell polític. La por a Déu com a eina de dominació política i de manipulació social en un drama on la música subratlla la psicologia dels personatges.

Sinceritat religiosa i voluptuositat són les dues cares del mateix personatge: Tosca, aquí presentada per Sondra Radvanovsky, Maria Agresta i Monica Zanettin. Michael Fabiano, Joseph Calleja i Antonio Corianò (com a Mario Cavaradossi), i Evgeny Nikitin, Luca Salsi i George Gagnidze (com a Scarpia) completen aquest trio d'asos sense parangó en aquest thriller d'odi i passió a la Roma ocupada per Napoleó (juny del 1800), on els personatges protagonistes perden la vida.

Estrenada a Roma l'any 1900 (i el 1902 al Liceu), Tosca retrata com pesen les sospites d'una prima donna sobre el destí del seu amant. Una heroïna immortal que és femme fatale de fin de de siècle, però també estereotip de la dona moderna compromesa, s'enfronta a Scarpia, que, com a cap de policia, és punitiu i sàdic, però amb una debilitat obsessiva: la diva. Els acords demoníacs que obren l'òpera seran el leitmotiv dels intercanvis violents del segon acte.

 En aquesta nova producció estrenada a La Monnaie i coproduïda pel Gran Teatre del Liceu, entre d'altres, el director espanyol Rafael R. Villalobos posa en relleu la pressió política, moral i social sobre el públic combinant-t'ho amb l'univers opressiu que va viure Pier Paolo Pasolini (assassinat perquè se'l considerava enemic del govern) i els turments personals de Caravaggio revisitats per Santiago Ydáñez.

FITXA TÈCNICA

AutoriaGIACOMO PUCCINI
DireccióHenrik Nánási
Direcció d'escenaRafael R. Villalobos
Intèrprets:

Maria Agresta Emily Magee Monica Zanettin Sondra Radvanovsky Michael Fabiano Joseph CallejaAntonio Corianò Evgeny Nikitin George Gagnidze Luca SalsiFelipe Bou Jonathan Lemalu Moisés Marín Manel Esteve Milan Perišic i Hugo Bolívar.

Cor del Gran Teatre del Liceu (Pablo Assante director) i Orquestra Simfo`nica del Gran Teatre del Liceu

COMPARTEIX

INFORMACIÓ DE L'ESDEVENIMENT

DATA

Aquesta proposta ja no està disponible

CATEGORIES

Arts Escèniques    Òpera

ADREÇA

La Rambla, 51-59
08002 - Barcelona

Gran Teatre del Liceu
La Rambla, 51-59, 08002 Barcelona

INFORMACIÓ ADDICIONAL IMPORTANT

Horari Taquilles:
De dilluns a divendres, de 14 a 20.30 h. i 1 h. abans de començar l¿espectacle

La compra o reserva d'aquesta proposta està subjecta a les condicions d'ús del carnet i de venda d'entrades del TRESC.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

El Mazine del TRESC

COMPARTEIX