3/5
Sense recomanacions Interessa a  0 
Soc el vent
Soc el vent
Soc el vent
Soc el vent
Soc el vent

Soc el vent

  • Teatre Akadèmia - Barcelona
22€
-10%
FINALITZADA
Disponible per a
  • SOCI
  • SOCI PLUS
Propostes similars

DESCRIPCIÓ

Dos personatges sols en una barca. Parlen. D'allò que veuen. D'allò que són. Potser d'allò que eren. Potser d'allò que va passar. Potser d'allò que està passant. Potser del que passarà. Una peça d'un dels grans del teatre contemporani, amb un repartiment excepcional.

El maig del 2007, el dramaturg noruec Jon Fosse estrenava al Festival Internacional de Bergen Sóc el vent, una peça que aquell mateix any es tornava a posar en escena al Teatre Nacional d'Oslo. Crítica i públic es van deixar seduir immediatament per un text que parteix de situacions minúscules o anecdòtiques per crear moments de gran dramatisme, una obra que dibuixa amb unes poques paraules una imatge que sembla un paisatge minimalista, però que acaba revelant-se com el retrat interior de tota la Humanitat. Dos homes conversen mentre naveguen en una barca, entre la boira que flota sobre l'aigua i, després d'aturar-se en una cala on mengen alguna cosa, segueixen navegant fins que un d'ells es deixi caure a l'aigua i desaparegui. Reiteracions, silencis i una especial musicalitat caracteritzen l'estil de Jon Fosse que, com explica Marc Chornet, el director d'aquesta posada en escena, és capaç de fer aflorar la realitat profunda dels personatges partint de situacions minúscules i plantejant batalla en tot moment contra la literalitat del que es diu en escena. En aquesta peça, les paraules són poques i semblen lleugeres, però contenen un pes i una profunditat que pocs textos assoleixen.

Com la resta de la producció de Jon Fosse, un dels autors contemporanis vius més rellevants de l'actualitat, aquesta obra s'ha vist poc a Catalunya, encara que el Grec 2011 Festival de Barcelona la va programar en una versió anglesa dirigida per Patrice Chéreau. Aquest cop, arriba a escena dirigida per un dramaturg i director que va ser fundador de la companyia Projecte Ingenu i que, des del 2019, s'ha fet càrrec de la direcció artística de l'Escenari Joan Brossa. Interpreten Sóc el vent un Hans Richter d'origen alemany que hem vist al teatre, el cinema i la televisió i que té una experiència llarga en els nostres escenaris i un Manel Barceló (també guionista i dramaturg) que és un dels grans de la interpretació al nostre país.

Una coproducció del Grec 2021 Festival de Barcelona, el Teatre Akadèmia, Amici Miei Produccions i Theater KairosSon.

FITXA TÈCNICA

AutoriaJon Fosse
DireccióMarc Chornet Artells
Durada60 min.
Idiomacatalà
Intèrprets:Hans Richter (Un) / Manel Barceló (L'altre)

COMPARTEIX

INFORMACIÓ DE L'ESDEVENIMENT

DATA

Aquesta proposta ja no està disponible

IDIOMA

català

CATEGORIES

Arts Escèniques    Teatre

ADREÇA

c/ Buenos Aires, 49
08036 - Barcelona

Teatre Akadèmia
c/ Buenos Aires, 49, 08036 Barcelona

INFORMACIÓ ADDICIONAL IMPORTANT

Horari Taquilles: des d'una hora abans de l'inici de la funció

La compra o reserva d'aquesta proposta està subjecta a les condicions d'ús del carnet i de venda d'entrades del TRESC.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

El Mazine del TRESC

COMPARTEIX