COMPARTEIX

La tasca de les dones en la gestió actual dels boscos és clau. La seva introducció en aquest espai tan masculinitzat ha suposat un canvi de paradigma en la manera en què es fan les coses, ja que han posat èmfasi en aspectes que fins ara s'havien passat per alt i han obert una nova mirada a la gestió dels boscos que defuig de la manera de tradicional de fer les coses. En el marc del mes de la dona, el Palau Robert acull l'exposició 'Emboscades. Dones i bosc' que es podrà veure fins al 14 d'abril i que reivindica aquest paper tan invisibilitzat.

Actualment, només un 8% de les persones que treballen als boscos són dones. En els càrrecs de responsabilitat de les feines de l'àmbit forestal les dones representen només un 23%, un percentatge que disminueix encara més quan es tracta de tasques de gerència en què les dones només ocupen un 6%. Uns percentatges especialment baixos a diferència de la resta de sectors del món empresarial en els quals se situen en un 40% i 22% respectivament. Tot i que el sostre de vidre sigui una problemàtica que esquitxa a tots els sectors, el biaix de gènere està especialment present en l’àmbit forestal.

Sovint, les tasques de gestió forestal són molt desconegudes per a les persones de ciutat. Els reptes ambientals, econòmics i socials són immensos i els sistemes naturals són els grans perjudicats, però també és on cal centrar la cerca de solucions. Ser conscients d’això és vital per aprendre a valorar els nostres boscos. 

L’exposició convida a explorar i emboscar-se en el paper de les dones en l’àmbit forestal, així com en la importància de gestionar i preservar els boscos del nostre país. Tot a través del testimoni de 18 dones del món forestals. 

El pròxim 11 d’abril s’organitzarà un cinefòrum en el qual es projectaran les entrevistes a les 18 protagonistes i que se seguirà d’un debat entre sis d’aquestes dones i Èlia Soriano Costa, la directora de l’Institut Català de les Dones.

Afanya't i visita aquesta necessària exposició. T’ho perdràs?


per  TRESC