COMPARTEIX

Recomanacions
13 DE GENER DEL 2023 per Gabriel Vázquez

Amb l’arribada del nou any es tornen a reactivar propostes passades, en sorgeixen de noves i, també, es continua amb moltes de les quals ja hi eren. Des del TRESC, et recomanem una sèrie d’activitats per tal de gaudir de la cultura de la ciutat d’una manera distesa, entretinguda i allunyada de l’oferta tradicional com pot ser la música, el cinema o les arts escèniques.

Acompanya’ns a descobrir edificis increïbles, activitats familiars per fer quan vulguis o tasts i menús a diversos indrets.

 1) Tardes de Música al MEAM - divendres i dissabtes fins al 25 de març

1) Tardes de Música al MEAM - divendres i dissabtes fins al 25 de març

Comencem aquest catàleg d’activitats amb una proposta musical concebuda d’una manera contemporània i diferent: gaudint del soul, el blues i la música clàssica a dins d’un museu. El Museu Europeu d’Art Modern (MEAM) continuarà un any més, oferint una atractiva programació de diversos estils musicals tots els divendres i dissabtes fins al mes de març, en el marc incomparable del Palau Gomis, un edifici renaixentista del segle XVIII. Una fusió d’art i música en un ambient immillorable i amb una copa a la mà.

 2) "Aproximacions" - Fundació Tàpies - dissabtes a les 17:30h

2) "Aproximacions" - Fundació Tàpies - dissabtes a les 17:30h

I no abandonem les exposicions en aquest repertori d’iniciatives culturals, ja que és el torn de la Fundació Tàpies i les seves “aproximacions”. Una visita en què tan sols per ser de la família del TRESC hi podràs accedir de forma gratuïta i gaudir d’una introducció a les exposicions en curs de l’indret com són 'L’adob que fecunda la terra. Tàpies (1958- 1988)' i 'Brucce Conner. Llum de la foscor'; així com a la presentació de la història de l’edifici modernista, seu de la Fundació. Les exhibicions són de caràcter temporal i mostren de manera monogràfica diversos aspectes de l’obra i el pensament de l’artista. La Fundació també organitza mostres d’altres artistes per tal de difondre l’art i la cultura contemporànies.

 3) Descobreix la Barcelona de Carlos Ruiz Zafón amb Cultruta - Fins al 25 de març

3) Descobreix la Barcelona de Carlos Ruiz Zafón amb Cultruta - Fins al 25 de març

Un recorregut únic i diferent que et submergirà a la Barcelona intrigant i fantàstica de l’autor barceloní. Els amics de 'Cultruta' t'ofereixen l’oportunitat de reviure ‘l’ombra del vent’ i introduir-te en el món de David Martín, el protagonista d’El joc de l’Àngel. A més, durant el recorregut, acompanyats d’un guia, podràs conèixer les claus de l’èxit de les seves novel·les, així com el seu particular estil, però també les fal·làcies i mentides sobre alguns aspectes de la Ciutat Condal que ell retrata als seus llibres.

És una visita a la qual tothom hi està convidat, tant els qui l’han llegida, que segur la gaudiran molt, com els que no, que sortiran amb ganes de devorar les històries de Zafón.

 4) Visita guiada a la Biblioteca Arús i a la col·lecció Sherlock Holmes - dimarts i dissabtes

4) Visita guiada a la Biblioteca Arús i a la col·lecció Sherlock Holmes - dimarts i dissabtes

I passem d’un clàssic literari a un altre, canviem Catalunya per Anglaterra. I és que l’itinerari personalitzat de la Biblioteca Arús et permetrà aprofundir en la història de la seva fundació, l’any 1895 i dels seus fons al voltant dels moviments socials dels segles XIX i XX. No obstant això, la joia de la corona, el tresor amagat d’aquest arxiu bibliogràfic està en la visita a la col·lecció de Sherlock Holmes de Joan Proubasta, en l’actualitat considerada la col·lecció privada dedicada al detectiu més famós d’Anglaterra, més important del país i una de les 10 més importants del món.

Destapa el teu esperit detectivesc amagat i gaudeix de l’univers de Sherlock Holmes d’una manera inèdita.

 5) Taller familiar a La Pedrera: hi havia una vegada un trencadís...

5) Taller familiar a La Pedrera: hi havia una vegada un trencadís...

La Casa Milà és un gran exemple de com un edifici modernista es pot adaptar al context actual sense perdre l’essència. En una de les moltes modalitats d’activitats que ofereix aquesta construcció de Gaudí, també hi ha lloc per un pla familiar. La Pedrera et proposa una visita pels llocs més emblemàtics de l’indret i en acabar, un taller familiar on experimentar i jugar amb rajoles i ciment per recrear el famós trencadís que utilitzava l’arquitecte català als seus edificis. Fes de Gaudí per un dia amb petits i grans i deixa volar la teva imaginació.

Entre l’extensa programació d’iniciatives que ofereix la Pedrera, també podràs contemplar l’edifici de nit i moltes altres modalitats. T’hi esperem!

 6) KBr Fundació Mapfre - Consulta les sessions

6) KBr Fundació Mapfre - Consulta les sessions

KBr és el nou centre de fotografia amb el qual la Fundació Mapfre comença una etapa nova en la seva intensa i forta aposta per a la fotografia artística, el pal de paller de la seva actuació cultural, des del 2009. Actualment, pots visitar la revolucionària i impactant exposició fotogràfica de Carrie Mae Weems.

Pots visitar el centre per només 3 €!

 7) Visita guiada amb tast de vins i calçotada a la Bodega de Miquel Jané - caps de setmana

7) Visita guiada amb tast de vins i calçotada a la Bodega de Miquel Jané - caps de setmana

La culpa de l’única activitat d’aquesta llista que es troba fora de Barcelona la té el celler de Miquel Jané, però l’ocasió ho mereix. Gaudeix d’una visita pel celler i d’un menú de Calçots tradicional, configurat amb productes de màxima qualitat, de proximitat i acompanyat del vi del mateix celler. També hi ha un menú pels més petits i un menú específic d'hivern. Hi ha un pla millor per fer aquest trimestre?

 8) Sopars de jazz & soul - El primer dissabte de cada mes fins al desembre

8) Sopars de jazz & soul - El primer dissabte de cada mes fins al desembre

Una proposta per tot l'any! L’edifici Más Ravellat et proposa una experiència per xalar de jazz en directe mentre degustes un deliciós sopar. A més, disposaràs d’una visita guiada a l’interior de l’edifici on es troba una de les col·leccions privades -de més de 800 peces- més valuoses del món. Sopar i música, dos plaers universals, units en un mateix espai.

Després d'aquesta llista de propostes, ja no tens excusa per a no sortir de casa. Aprofita tots els descomptes que t'ofereix la Comunitat de Cultura i gaudeix en plenitud de la cultura tan rica que hi ha a la ciutat.


per  Gabriel Vázquez

ÚLTIMS ARTICLES