Arriba la 9a edició del Sant Jordi de Nadal, l'esdeveniment literari nadalenc de Barcelona, amb més autores i autors, més signatures de llibres, més activitats familiars, més concerts i més foodtrucks! Després de dos anys d’excepcionalitat, torna, per fi, la nostra cita amb total normalitat, per gaudir de ple amb totes les propostes, el dissabte 26 i diumenge 27 de novembre a l’Antiga Fàbrica Estrella Damm. Coneix el programa del Sant Jordi de Nadal 2022 a https://www.santjordidenadal.cat/programa/ i planeja el teu horari per no perdre’t cap activitat!
Aquesta edició posa l'accent en el talent literari emergent i local, per fer del Sant Jordi de Nadal un espai de sinergia entre lectors i nous escriptors a qui descobrir, així com l'entorn idoni per gaudir també del talent de noms reconeguts. Aquest és un any riquíssim pel sector literari, carregat de títols atractius, singulars, estimulants i emocionants. És per això que el nostre cartell d'enguany compta amb autores i autors que presenten algunes de les obres més suggerents de l'any. Aquí us acostem una breu selecció d’alguns dels títols que passaran pel Sant Jordi de Nadal 2022:
L'últim agost a Barcelona, d’Anna Gurguí
Fa un any que la Gala va tenir un avortament al quart mes d’embaràs i la seva relació amb el Joan, el seu marit, ja no és la mateixa; alguna cosa es va trencar i durant aquest temps no han estat capaços de recuperar-la. Un dia abans de marxar junts per les vacances d’estiu, la Gala rep una trucada de l’Hug, la seva exparella, després de deu anys sense saber-ne res: té un càncer i li queden pocs mesos de vida. Aquesta trucada canviarà els plans de la Gala i farà que es replantegi la vida per complet. Durant aquest agost a Barcelona, la Gala es retrobarà amb un passat que no va resoldre i s’enfrontarà als dols del passat i del present.
Distòcia, de Pilar Codony
Aquesta és una història d’amor entre dues vaques. També és la història d’uns quants parts complicats, i de maternitats doloroses. I és la història de la Goja, que té un neguit encallat a dins i està plena de cabòries. I la de la Isabel, que es va sentir atrapada en un món rural que no era com s’havia imaginat. I és també la història d’en Lamine, i de la Montse, i de dos germans que fan formatges. I, a més, és la història de les orenetes que tornen any rere any, d’una ovella babaua que té ganes de jugar i d’un gat que sap com absentar-se. I d’un vedell, també, i d’un gos pastor i d’un gall manyac. És una història de decisions difícils. I és també una història de connexions inesperades.
El món es torna senzill, de Laura Gost
La crònica d’una erupció emocional. A través de la mirada neta de la seva protagonista, assistim a una retransmissió en primera persona d’un procés de combustió interior; d’un viatge que parteix de la fase inicial d’emotivitat d’una noia de catorze anys fins a arribar al llindar de la seva primera maduresa. L'evolució personal, l’exploració dels desitjos i la gestió de les contradiccions conflueixen en un testimoni coherent que és també, i sobretot, un manifest a favor de la llibertat d’elecció com a única manera de viure. Tot plegat amb una prosa audaç i impregnada d’ironia.
Tres desitjos abans de morir, d’Espartac Peran
«La mare ens havia demanat tres coses abans de morir. No en vam poder complir cap». Un relat íntim i universal, un cant a la vida a través de la mort. Converses, viatges, molta vida i amor per curar aquelles ferides que la mort dels nostres estimats ens deixa a la pell.
Encara més pijos, de Marc Giró
Tenim tan poca idea dels pijos, del seu món i del seu modus vivendi que el Marc Giró s'ha vist en l'obligació d'escriure aquest nou llibre, desobeint el principi més bàsic de la vida regalada, que diu que el més important a la vida de tot pijo és no pencar mai, sota cap concepte, que això és cosa de les classes proletàries de la Lower-Diagonal. Ser pijo és una manera d'estar i de ser al món i Marc Giró ens ho torna a demostrar.
Les calces al sol, de Regina Rodríguez
La novel·la en català més divertida i esbojarrada del moment. Una història per riure, plorar i reconciliar-se amb la vida. La Rita Racons se'n va als Estats Units a fer d'au-pair sense saber-ho del tot. Un bon dia es troba a l'aeroport de Barcelona preparada per agafar un avió que, teòricament, l'ha de dur a Nova York, on aprendrà anglès durant l'estiu. Però el seu ínfim coneixement de la llengua anglesa la porta, per carambola, fins a Atlanta, a casa dels Bookland, on tindrà cura dels tres fills de la família durant un any sencer.
Teleshakespeare, de Jorge Carrión
Les sèries han protagonitzat el que potser és el fenomen cultural més important del segle xxi. No sols per la seva qualitat narrativa, sinó també per la seva capacitat per a involucrar emocionalment a grans audiències globals. The Sopranos, The Wire, Lost, Mad Men, Breaking Bad, Game of Thrones, Stranger Things, Black Mirror o Euphoria són, a més, obres fonamentals per a entendre la societat, la geopolítica o les indústries creatives de la nostra època. Són només deu de les prop de dues-centes sèries que analitza el crític cultural Jorge Carrión en aquest llibre, que es pot llegir com una lectura de conjunt de la ficció televisiva i com una guia per a orientar-se en aquest fascinant univers.
El silenci dels altres, de Pere Francesch
Un periodista, a prop de la quarantena, es troba en plena crisi individual i existencial després de deixar-ho amb la seva parella, l’Anna, amb qui va conviure deu anys. Gràcies als consells de la seva sanadora, la Llívia, la pèrdua de l’Anna l’empeny a emprendre un viatge a Cercs, l’últim poble on van veure amb vida el seu besavi Ramon Rom Castellví, que va fugir de Montbrió del Camp a principis del 1939 davant l’amenaça franquista. Vuitanta anys més tard, el periodista seguirà els passos del seu avantpassat per descobrir què li va passar i trencar un cercle de silencis.
La meva primera guia feminista, d’Ana Polo
Després de l’èxit del pòdcast Oye Polo o de l'espai Feministic, la periodista i humorista Ana Polo ha escrit el seu primer llibre: una introducció al feminisme perfecte pels joves d'avui en dia. La guia de feminisme imprescindible per a noies. I nois. I mares. I pares.
Camí de papallona, d’Eva Roig i Rubén Torres
Aquesta és la història de la Martina, una nena contenta i feliç, però que detecta que alguna cosa no acaba de funcionar dins seu. La Martina troba una bonica papallona que li explicarà quin camí interior ha seguit per passar de ser un cuc de seda a una bonica papallona, compartint amb ella pensaments, sensacions, metàfores, pors i reflexions que l’ajudaran a començar un camí cap a la llibertat interior per aconseguir una sana autoestima.
T'hi esperem el dissabte 26 i diumenge 27 de novembre a l'Antiga Fàbrica Estrella Damm per conèixer de prop aquests i molt més títols i propostes! Reserva ja la teva entrada gratuïta: https://www.tresc.cat/f/77707/sant-jordi-de-nadal/
COMPARTEIX