COMPARTEIX

Recomanacions
17 D’OCTUBRE DEL 2022 per Gabriel Vázquez

Ets un fanàtic del cinema, però sobre tot de la televisió? Doncs el Serielizados Fest és una oportunitat immillorable per devorar sèries i fer un non-stop. Enguany, la novena edició, se celebra del 18 al 22 d’octubre, en diferents indrets emblemàtics de Barcelona: des de l’edifici de la SEAT passant pel CCB, al Phenomena i inclús a la plataforma de Filmin, per si ets un romàntic de la manta i el sofà a l’hora de consumir sèries. Hi ha una experiència millor que veure les teves potencials sèries preferides, abans que s’estrenin i a sobre, a la gran pantalla?

Aquesta edició, ens presenta un catàleg molt atractiu amb tota mena d’activitats i serà una gran experiència transmèdia amb moltes opcions disponibles, que faran impossible que t’avorreixis. El Festival ha de ser concebut com una festa, com una experiència que puguis gaudir en companyia o sol i on sobretot gaudeixis, és per això que a continuació t’oferim 5 propostes de visionat que ho petaran!

 

 ‘No me gusta conducir’ - 19 Octubre, Sala Phenomena a les 20:30

‘No me gusta conducir’ - 19 Octubre, Sala Phenomena a les 20:30

A l’actualitat, treure’s el carnet de conduir és tota una aventura i suposa bastants sacrificis, sobre tot a nivell econòmic. Amb aquesta comèdia, basada en la pròpia experiència del director, que es va treure el carnet amb 42 anys, és impossible que molts no s’hi sentin identificats. I és que el món de les autoescoles és una gran font d’historietes i anècdotes amb elements que mai falten com professors peculiars, molts intents, traumes, frustracions, etc.

Una de les estrenes que promet més del panorama nacional, i que compte amb la participació de Juan Diego Botto, qui s’acaba d’estrenar com a director amb ‘En los márgenes’ i Lucía Caraballo, amb el reconegut Borja Cobeaga a la direcció, habitual piulador de Twitter i amb molts projectes que tenen un segell propi.

 ‘Lost Lugagge’ – 19 octubre, sala Phenomena a les 16:00 h

‘Lost Lugagge’ – 19 octubre, sala Phenomena a les 16:00 h

'Lost Luggage' (producció belga) no és la primera ni l’última de les històries sobre terrorisme que es portaran a la pantalla, i no és per a menys!

A una oficial de policia se li ha encarregat la tasca de retornar les maletes i pertinences de les víctimes dels atemptats terroristes de l’aeroport de Brussel·les, perpetrats per l’Estat Islàmic l’any 2016. L’obsessió per cada cas i cada història la portarà lentament a deixar de cuidar-se a ella mateixa.

Una sèrie estremidora, que et deixa el rostre descompost i on l’angoixa i els mals tràngols són constants, fent-te testimoni d’una realitat cruel i crua que ningú hauria d’experimentar.

 ‘Suspición’ 21 octubre, Ibídem a les 16.30h

‘Suspición’ 21 octubre, Ibídem a les 16.30h

En aquesta selecció no podia faltar el gènere negre: el thriller. I és que aquesta producció txeca, inspirada en desenes de casos reals, és molt més que simple suspens, ja que ens trobem davant d’una barreja perfecta de crim, misteri, drama mèdic i familiar. És una sèrie que posa de manifest les conseqüències del poder de la manipulació, els mitjans de comunicació en l’opinió pública i la nocivitat de les idees preconcebudes. Situacions que formen part ineludible del nostre present.

L’infermera Hana Kucerova mai somriu i tracta malament els seus pacients, molt sovint, infringint les normes. Un tracte intransigent i dur que també aplica amb la seva filla Tereza. No obstant, les seves vides es veuran sobtadament alterades quan poble i mitjans de comunicació la titllin de culpable. Aquesta obra és un clar exemple de la lluita de l’individu contra la col·lectivitat i la massa alienada.

'This England' - 22 octubre. Teatre CCCB a les 16.30 h

'This England' - 22 octubre. Teatre CCCB a les 16.30 h

Tots recordem on i amb qui estàvem quan va esclatar el virus de la Covid-19, perquè va ser un dels fets que ens va trastocar per complet el dia a dia i la nostra forma d’entendre la vida. Qui segur que tampoc oblidarà aquells mesos convulsos, és Boris Johnson.

‘This England’ ens submergeix ens els passadissos del poder mentre el Primer Ministre ha de lidiar amb el virus, el Brèxit  i una vida personal i política sempre en entre dit. La sèrie no és ni una distòpia ni un documental, sinó una reconstrucció d’uns fets reals que van tenir lloc a Anglaterra.

El tòtem de la tragèdia Kenneth Branagh, icona teatral i cinematogràfica, es posa en la pell de Boris Johnson i ens permetrà comprovar que el parentesc amb l’original és clavat!

 ‘Fácil’ – 20 octubre, Teatre CCCB a les 21:00h

‘Fácil’ – 20 octubre, Teatre CCCB a les 21:00h

Seguim sense sortir del panorama espanyol. És el torn de l’atrevida i transgressora ‘Fácil’, una sèrie que parla sobre la diversitat funcional.

Aquesta sèrie ens aproxima a la realitat i el dia a dia de quatre dones que volen viure juntes a un pis de Barcelona. La manera en què descobriran la seva independència comença a xocar de ple amb les normes establertes per a elles. Es comporten com persones que busquen el que són en un món que ja ha decidit per elles, però sense comptar amb elles.

Una sèrie divertida i sensible que toca al cor, interpretada per Natalia de Molina, Anna Castillo i Anna Marchessi, i dirigida per la catalana Anna R. Costa, coneguda per 'Arde Madrid'.

Making Off de la sèrie:

https://www.youtube.com/watch?v=L1kPXBkWVJk&t=18s

 

Podeu gaudir d'un descompte del 35% en qualsevol projecció, per ser socis del TRESC en qualsevol modalitat.  https://www.tresc.cat/f/77627/serielizados-fest-2022/

 


per  Gabriel Vázquez

ÚLTIMS ARTICLES