COMPARTEIX

Reinvenció, diferenciació i lluita contra els estigmes al món de l'esport... el que es va debatre a l'Entre Línies


La tarda del dissabte 1 d'octubre, a un dels espais més emblemàtics i privilegiats de Barcelona, l'Antiga Fàbrica Estrella Damm, vam reunir algunes de les veus més importants del periodisme esportiu. Totes elles amb l'objectiu de conversar i compartir algunes de les seves experiències i visions sobre el món de l'esport.

Mentre els primers assistents van anar entrant al recinte, es va poder respirar l'ambient enriquidor i proper que va marcar la tònica de tot l'esdeveniment.
La jornada va estar caracteritzada per uns ponents que van parlar sense pèls a la llengua i van anar més enllà de la presentació d'un llibre: ens van explicar històries de vida i experiències personals que van permetre al públic fer una aproximació fidel a les interioritats d'una professió cada cop més canviant.


Cròniques futboleres, el primer diàleg de la tarda, va ser conduït per Marcel Beltran i protagonitzat per Laia Bonals, Ramon Besa i Francisco Cabezas: tres referents de diferents generacions de cronistes esportius. Ens van permetre conèixer les problemàtiques i peculiaritats del sector i ens van compartir les seves fórmules per aconseguir transmetre als lectors allò que passa al terreny de joc.


Tot seguit, en un acte moderat per Laia Cervelló, acompanyada d'Olga Ábalos, l'Àlex López Vendrell i l'Aitor Compañón, vam poder conèixer de prop tres revistes que es podrien considerar atemporals: Volata, Fosbury i Panenka. Aquestes no només aposten per conservar la publicació en físic, sinó que també ho fan apostant pel català i per presentar continguts esportius que viuen a contracorrent.


Acompanyats de l'Alberto Martínez i el Francisco Ávila, vam entrar a La part fonda de la piscina on, conversant amb l'Iñaki Aguilar, i prenent d'inici la història de Jesús Rollán, integrant d'aquell dream team que va ser la selecció espanyola de waterpolo; vam conèixer què hi ha al darrere del dia a dia dels esportistes que es dediquen a l'elit i quin paper hauria de jugar la salut mental en aquest àmbit.


Finalment, vam tancar la tarda amb una Silvia Cruz que conversava de manera apassionada amb Jordi Brescó sobre la història de Marian Trimiar: la primera dona a aconseguir una llicència de boxa als Estats Units. Una dona que es va fer boxejadora, però no per pretendre arribar a ser Muhammad Ali, sinó per tenir una feina i així evitar ser un número més dins del barri del Bronx.


Vam tenir la sort de poder ser partícips de totes aquestes històries acompanyats d'una bona cervesa Damm, i, sens dubte, ja tenim ganes de preparar la 2a edició!

També pots descobrir el vídeo resum de la jornada al Youtube del TRESC!


per  TRESC