Solidaritat. Parlem del terme solidaritat. Quan aquest terme apareix en qualsevol àmbit de la nostra vida, moltes vegades genera diferents reaccions i pensaments. La primera, i la més inconscient, és el rebuig. I això es deu al fet que, moltes vegades, la solidaritat ens arriba de manera brusca, freda i fora de context: quan ens paren pel carrer, quan ens interrompen enmig del supermercat, i en mil situacions més. Situacions en què la gent no està receptiva, i, per tant, és molt difícil que funcioni, i encara menys, que la gent agafi consciència. I el segon, en alguns casos, és l'egoisme o el fet de pensar que la nostra petita aportació no serveix per res. Doncs bé, el Festival Mussol soluciona gran part de totes aquestes barreres que se'ns posen al davant a l'hora de ser solidaris.
El Festival Mussol és un festival de música solidari. De primeres, pot semblar que no tingui res especial, però és un dels més únics que existeixen. I és que no és un festival normal i corrent: en un mateix concert, tens la possibilitat de veure a 9 artistes d'estils i backgrounds diferents. Artistes que probablement mai estarien compartint cartell. I cada un d'aquests artistes interpreta 3 cançons del seu repertori. Això fa que en dues hores puguis veure, en un mateix espai, un gran ventall de músiques diferents. Aquest any es fa a la Sala Apolo de Barcelona, el dia 10 d'octubre, amb artistes com Judit Neddermann, Ginestà, Sara Roy, Flashy Icecream, Pau Lobo, Kelly Isaiah, Santa Salut, Gessamí Boada i Doble & Hug Sound.
Pel Mussol hi han passat grans artistes, de la talla de l'Amaia, Núria Graham, el Niño de la Hipoteca, Meritxell Neddermann, Miki Núñez i moltes més. Però una de les coses que fa que el Mússol funcioni tan bé, és l'equip humà que hi ha al darrere. Anant totes a l'una, amb un equip de primera, que treballa incansablement per oferir el millor espectacle possible: des de la banda, que s'aprèn més de 25 cançons, fins a l'equip audiovisual, l'equip de producció, de comunicació, l'equip tècnic... I també, mencionar a tota la gent externa que facilita les coses i ens ofereixen cada any la seva ajuda: patrocinadors, la sala, etc. Amb dues edicions, el festival ha crescut de manera exponencial i millora any rere any.
I el més important de tot, és que tots els beneficis van destinats a AFANOC, l'Associació de Familiars i Amics Oncològics de Catalunya. Concretament, els diners van a la casa dels Xuklis, una casa d'acollida temporal a totes aquelles famílies que tenen les seves filles o fills a l'hospital i no poden permetre's anar i venir de les seves residències cada dia. A la Casa dels Xuklis, els nens poden tenir una vida normal, on van a classe, tenen amics i fan moltíssimes activitats. Perquè tenir càncer no implica haver de viure trist, sinó el contrari, agafar tots aquests pensaments i convertint-los, per exemple, en música. I al Mussol tothom n'és molt conscient d'això. La gent paga per anar a veure un concert on hi haurà els seus artistes preferits, però és completament conscient que aquests diners van a una causa benèfica, i que tota la gent implicada en el festival treballa per amor a la música i amor a la vida.
I això és el que necessita la societat d'avui en dia. Tenir un moment de pausa, on cadascú sigui conscient que, malauradament, hi ha moltes persones (i en aquest cas, infants) que ho passen molt malament, i que podem ajudar molt més del que ens pensem. I en el cas del Mussol, no només ajudaràs comprant una entrada, sinó que a més a més, tindràs l'oportunitat de poder veure un dels concerts més especials i amb més sentiment de tots. Ens hi veiem?
COMPARTEIX