Un dels moments més complicats a l'hora de fer la bossa a l'estiu és triar lectura, ho sabem! Si et passa com a nosaltres i ja tens tots els modelets empaquetats, però encara no has decidit quin llibre t'endús, aquest article és per tu!
El record de la bellesa, d’Oriol Broggi (L’Altra Editorial)
Una delicatessen per a tots els amants del teatre, "El record de la bellesa" (L'Altra Editorial) sorgeix a partir d'un seguit de converses del periodista Andreu Gomila amb l'Oriol Broggi, actor, director, home d'escena... responsable de la companyia La Perla 29. Publicat aquest mateix any, en el recull de trobades entre els dos personatges es posen de manifest els principis estètics, el pensament, i els referents de Broggi, i que l'acompanyen al llarg de la seva trajectòria. Sobresurten les explicacions sobre els processos de creació, la descripció de tots els papers de l'auca que intervenen en un muntatge teatral, però sobretot l'apassionament amb que el seu protagonista encara cadascun dels seus projectes escèniques. Amb un magnífic pròleg de la filòsofa Marina Garcés sobre la importància del record, aquest deliciós assaig conversat és el complement perfecte després del 28 i mig que La Perla 29 ha ofert recentment al Festival Grec.
Pepe Zapata, Director del TRESC
El Mestre i Margarita, de Mikhaïl Bulgàkov (Proa)
A l'estiu m'agrada revisitar les meves obres preferides, tornar al que conec i estar acompanyada de llibres que amb el temps han esdevingut quasi amics de tota la vida. El mestre i Margarita de Mikhaïl Bulgàkov és aquell amic que amb ironia i humor et parla de les més baixes passions humanes i t'explica els esdeveniments més grotescs dels que ha sigut testimoni. Un llibre que et fa pensar i riure a parts iguals i que et transporta a escenaris fantàstics i situacions surrealistes, amb el que mai pots avançar-te als inesperats desenllaços als quals s'enfronten els protagonistes. Lectura molt recomanable per tots aquells que volen evadir-se aquest estiu.
Sofia Sadzakovic, Control de Vendes i Ticketing
A cau d’orella, d’Elisa Molina i Marta Costa (El Cep i la Nansa)
Arriba l’estiu i amb ell les vacances escolars, el temps lliure, els jocs, la manca de rutines i l’augment de decibels a casa. No és un secret que els nens quan estan enfadats, contents, tristos o eufòrics augmenten el seu to de veu de manera proporcional a la intensitat de les seves emocions. I no només passa amb els nens sinó que els adults també patim de la creença que per més cridem més raó podem arribar a tenir. A cau d’orella és un conte amb el qual petits i adults arribarem a la conclusió que no cal cridar per expressar les nostres emocions i que, segurament, si ens parlem a cau d’orella ens sentirem molt millor.
Si creieu que a casa necessiteu rebaixar el nivell de crits d’una manera tranquil·la i respectuosa, aquest és el vostre conte! Descobriu la història del Pau i la seva família, amb ells aprendrem estratègies i eines per a deixar de cridar que podem posar en pràctica durant les vacances!
Vanessa Mingo, Àrea de Continguts – Cinema, Patrimoni i Viatges
27 personajes en busca del ser: Experiencias de transformación a la luz del eneagrama, de Claudio Naranjo (Ediciones La Llave)
Aquest llibre recull un total de vint-i-set testimonis, que han decidit endinsar-se en l'eneagrama i emprendre un camí de creixement i (re) coneixement. Tots ells ens obren la intimitat del seu procés d'autoconeixement, ofereixen consells i aporten llum per al diagnòstic i el tractament terapèutic de cada eneatip, i responen en profunditat a preguntes essencials sobre la transformació de la personalitat.
Una lectura que a vegades no és fàcil, perquè ens porta a replantejar-nos qüestions bàsiques de la nostra forma de fer i relacionar-nos, però que si som valentes per enfrontar-nos-hi, ens pot servir d'eina per aprendre a desprendre'ns del nostre ego i viure més fidels a qui som realment.
Laura García, Àrea de Socis – Atenció a l’usuari
"Oídos que no ven" de Mariano Peyrou (Taurus)
¿Existe la buena o la mala música? ¿El jazz es mejor y más elaborado que la rumba o el reguetón? En tiempos de globalización musical, donde se están borrando los cánones de cada género y la fusión es el camino más recorrido por nuevos y viejos artistas, Mariano Peyrou nos invita a olvidarnos de nuestros prejuicios y a derribar la idea de "música intelectual". A través de diferentes anécdotas y narraciones, el escritor demuestra que se puede disfrutar de Wagner, Charlie Parker, The Beatles y C.Tangana de una manera más abierta, integral y personal.
Fernando Alayo, suport a l’Àrea de Comunicació
COMPARTEIX