COMPARTEIX

Notícies
6 D’OCTUBRE DEL 2021 per Organització del Festival Protesta

Del 15 al 23 d’octubre Vic acollirà el Protesta, el festival internacional de cinema de crítica social que, en la seva novena edició, continua mantenint viu l’esperit que el va fer néixer: la transformació de la societat a través del cinema.

El Protesta arriba amb l’energia i l’aprenentatge acumulat després d’un 2020 complex per a tothom, i evidentment, per a la cultura i el cinema, que no n’han estat aliens. Aquesta edició del festival torna amb el format habitual. S’hi podran veure fins a 31 projeccions de llargmetratges i curtmetratges, amb paritat en totes les projeccions. Entre elles destaquen els llargmetratges ‘Shadow Game’ (2021), ‘End of the line’ (2020) i ‘Wake up on Mars’ (2020), que són estrenes a l’Estat espanyol.

El cartell de la novena edició del Protesta ha estat dissenyat per la il·lustradora i dissenyadora gràfica amb projecció internacional, Mari Fouz i és una proposta que revisa i capgira els privilegis històrics de raça i classe i les desigualtats de gènere que encara avui trobem en el món del cinema.

De fet, sobre privilegis giraran les activitats paral·leles del festival, com el monòleg inaugural amb Ana Polo i Oye Sherman, el vermut amb entitats osonenques ‘Ozona de privilegis’, o la conversa amb Pol Galofre sobre ‘La masculinitat i la jerarquia social’. Els privilegis són els causants de moltes de les desigualtats que el festival ha anat denunciant en altres edicions, són la base de la nostra societat i ens dificulten la transformació real.

 

Nosaltres, que tenim el privilegi de poder fer un festival de cinema social com el Protesta, volem posar sobre la taula les nostres contradiccions. T'hi vols sumar?


per  Organització del Festival Protesta

ÚLTIMS ARTICLES