COMPARTEIX

Recomanacions
25 D’OCTUBRE DEL 2019 per Irene San Martín

S’aixeca el teló! Ha arribat l’hora d’acomiadar l’estiu i el bon temps amb les estrenes de la nova temporada de teatre. Des del TRESC et presentem deu de les novetats més destacades de l’actualitat teatral a la ciutat de Barcelona. No t’ho pensis més i anima’t a gaudir de les següents obres de teatre aquesta tardor!

 La tienda de los horrores

La tienda de los horrores

Després del gran èxit de La jaula de las locas, Àngel Llàcer i Manu Guix es llancen a representar aquesta comèdia musical, protagonitzada per Marc Pociello, José Corbacho, Diana Roig, The Sey Sisters i Ferran Rañé. És la història d’amor impossible entre Seymour i Audrey, treballadors de la floristeria del senyor Mushnik. Es produeix un gir inesperat amb l’aparició d’una misteriosa planta que salvarà el negoci i aportarà nous clients, però que té un petit gran problema: és carnívora i s’alimenta de sang humana. La vida d’aquest tranquil barri de Los Ángeles està a punt de canviar per sempre.

Fins al 3 de novembre al Teatre Coliseum.

El futur

El futur

Has pensat alguna vegada què diran els teus fills, els teus nets o els teus besnets, quan vegin les teves fotografies? Què pensaran quan trobin els retrats esgrogueïts i polsosos dels seus ancestres en algun racó fosc de les cases voladores on viuran d’aquí a 75 o 100 anys? Què pensaran dels teus pentinats? De la teva roba? De l’expressió de les teves cares o de les coses que vas fer mentre vivies el curt moment de la teva història?

Fins al 29 de setembre a l’Escenari Joan Brossa

 Cinco horas con Mario

Cinco horas con Mario

Lola Herrera protagonitza al Teatre Goya Cinco horas con Marío, l’adaptació de la famosa novel·la de Miguel Delibes. El text és un testimoni de la realitat social i ideològica dels anys 60 a Espanya. Carmen Sotillo acaba de perdre el marit, el Mario, de forma inesperada. Un cop les visites i la família s'han retirat, ella sola vetlla durant l'última nit el seu cadàver i inicia amb el marit un monòleg-diàleg en què descobrim les seves personalitats i els conflictes del seu matrimoni.

Fins al 20 d’octubre al Teatre Goya 

 Nada es imposible

Nada es imposible

Després de portar la seva màgia a més de 150 països amb els seus programes a DMAX i convertir-se en l'il·lusionista més taquiller d'Europa, Antonio Díaz - EL MAGO POP arriba al Teatre Victòria amb l'espectacle Nada es imposible. Aquest ofereix un viatge a través de l’extraordinari, ple de sorpreses, diversió, sensibilitat, ritme i emoció, en una aventura plena d'il·lusions que confirma que, quan EL MAGO POP surt a escena, res és impossible!

Fins al 22 de desembre al Teatre Victòria

La Rambla de les Floristes

La Rambla de les Floristes

La Rambla de les Floristes és un clàssic del teatre català en el qual ressonen les commocions polítiques de dos moments estructurals en la nostra història recent. La parada de l’Anto`nia ofereix perfums i colors a tothom que s’hi vol acostar, mentre resta fidel al passeig que l’ha vist créixer. I avui, vuit dècades després que Josep Maria de Sagarra escrivís la seva oda al carrer més emblemàtic de Barcelona, la Rambla continua vertebrant les confluències de la nostra realitat. L’obra està representada per Clara Altarriba, David Anguera, Albert Ausellé, Rosa Boladeras i Marina Gatell, entre d’altres.

Del 10 d’octubre al 24 de novembre al Teatre Nacional de Catalunya 

 El pare de la núvia

El pare de la núvia

La Meritxell, l’única filla de Francesc Ramon, està a punt de casar-se amb el Bernat, el seu gendre ideal. Endut per l’emoció, el pare organitza la boda del segle, però tot agafa un gir inesperat quan, el dia abans del casament, en Francesc Ramon descobreix que la mare del seu futur gendre va ser una antiga amant seva i que va parir al Bernat nou mesos després de la seva última infidelitat. El pitjor malson del Francesc Ramon és a punt de fer-se realitat. La comèdia, dirigida per Joel Joan, està representada per Joan Pera, Pep Sais, Maife Gil, Anna Carreño, Oriol Casals, Marc Rius i Sergi Vallés.

Del 12 d’octubre al 9 de febrer al Teatre Condal 

 Viejo amigo Cicerón

Viejo amigo Cicerón

Després de la seva estrena al Festival de Teatro Clásico de Mérida, arriba al Teatre Romea Viejo amigo Cicerón, el nou treball de Josep Maria Pou, dirigit per Mario Gas. L’obra se centra en la figura del cèlebre orador romà, protagonista destacat de les intenses lluites i violentes transformacions esdevingudes durant el segle primer anterior a la nostra era. Cicerón personifica la integritat moral de qui manté la coherència de les seves conviccions polítiques encara en les més adverses circumstàncies.

Del 17 d’octubre al 10 de novembre al Teatre Romea 

 Una història real

Una història real

La nova peça del dramaturg i director Pau Miró, protagonitzada per Julio Manrique juntament amb Laura Conejero, Mireia Aixalà i Nil Cardoner, demostra que gestionar un dol no és gens fàcil. Però fer net és una necessitat i cada persona troba la seva manera de portar-la a terme. Un adolescent que se sent incomprès, un pare absorbit per la seva professió, un dol per gestionar i un secret que pot acabar amb tot. I a l’exterior, el món no sembla anar millor: el discurs de la por agafa força, les esquerdes del pensament progressista són cada vegada més grans i l’individualisme ferotge impera.

Del 26 d’octubre al 8 de desembre a La Villarroel 

 West Side Story

West Side Story

A West Side Story, un dels musicals més importants i representatius del teatre universal, el dramaturg Arthur Laurens transporta Romeu i Julieta de Shakespeare a la ciutat de Nova York, on dos joves enamorats es veuen atrapats per l'enfrontament entre dues bandes de carrer, els Americans Jet i els Porto-riquenys Shark. La seva lluita per sobreviure en un ambient d'odi, violència i prejudicis dona forma a una de les històries més emocionants, esquinçadores, boniques i rellevants del teatre musical.

Del 20 de desembre al 26 de gener al Teatre Tívoli 

Feísima enfermedad y muy triste muerte de la reina Isabel I

Feísima enfermedad y muy triste muerte de la reina Isabel I

La companyia teatral La Calòrica fa 10 anys i ho celebra remuntant el seu primer espectacle, un èxit de llavors amb el saber escènic d'avui, en el qual s’hi treballa la reflexió política i el sentit de l'humor, una tragicomèdia grotesca sobre la fam de poder i la ridícula brevetat de la vida centrada en la deformada figura d'Isabel la Catòlica. Després d'una vida de triomfs que l'han portat a convertir-se en la sobirana més temuda i poderosa de la cristiandat, la reina Isabel I viu els seus últims dies sense saber qui la succeirà al tron i donarà continuïtat al seu gran projecte.

Del 10 al 31 de gener al Teatre Lliure de Gràcia

 


per  Irene San Martín

ÚLTIMS ARTICLES