COMPARTEIX

Recomanacions
15 DE JUNY DEL 2018 per Pere Pons, director artístic del Vijazz

"El jazz és com el vi, quan és nou és només per a experts, però quan envelleix, tothom en vol”, va resumir l’enyorat Steve  Lacy. I tot aficionat al jazz s’ha de prendre el cartell de la dotzena edició del Banc Sabadell Vijazz Penedès com un veritable regal. El festival ha programat un cartell exquisit per homenatjar les figures més rellevants del jazz contemporani, i concentrarà en tres dies dos noms llegendaris, Ron Carter i Charles Lloyd, un dels referents internacionals més explosius, Avishai Cohen, i el saxofonista Kenny Garrett. Serà l’única oportunitat per gaudir a Catalunya d’aquests imprescindibles del jazz, que arriben al festival en un gran moment de plenitud vital i musical i en quatre concerts gratuïts.

Una banda sonora que es fa encara més sofisticada amb les veus d’Eva Fernández Trio, Myriam Swanson Magnolia i Saphie Welles & The Swing Cats, protagonistes d’“Elles i el jazz”. Cada vespre, i des de l’intimista claustre de Sant Francesc, aquest cicle visibilitzarà també la vital aportació que les dones han fet històricament al món del jazz.

 Una nit tribal amb Charles Lloyd & The Marvels

Una nit tribal amb Charles Lloyd & The Marvels

Mai, com als seus 80 anys, s’havia pogut gaudir tan bé de la bellesa, l’elegància i la passió d’aquesta autèntica llegenda de Tennesse. La fusió de cultures musicals que va veure créixer el virtuosisme de Charles Lloyd des de la riba del Mississipi pujarà a l’escenari principal del festival divendres a la nit. Després d’una impecable i extensa trajectòria, ha acompanyat des de B.B. King fins a The Doors i el seu talent l’ha convertit en una llegenda i 'Forest Flower' (1966) va passar a la història com una de les primeres gravacions jazzístiques en vendre un milió de còpies. Al seu saxo l’acompanyaran el mític guitarrista Bill Frisell i la resta de Marvels: Greg Leisz, Reuben Rogers i Eric Harland.

 Dissabte amb doblet enèrgic

Dissabte amb doblet enèrgic

Un doble concert imprescindible per viure amb intensitat el jazz més contemporani. L’israelià Avishai Cohen presentarà en exclusiva a l’Estat 'Big Vicious'una formació original i refrescant que acompanya aquest jove prodigi de la trompeta amb dues guitarres i dues bateries, les de Yonatan Albalak, Uzi RamírezAviv Cohen i Ziv Ravitz. L’ambient de dissabte a la nit es mantindrà especialment elèctric, Kenny Garrett, el saxo més important de la seva generació. Arriba al festival amb un nou àlbum i una trajectòria que l’ha propulsat com un dels imprescindi­bles des del mític Miles Davis. Un quintet que completen Vernell BrownCorcoran HoltMarcus Baylor i Rudy Bird.

 Ron Carter o un diumenge delicatessen

Ron Carter o un diumenge delicatessen

60 anys de trajectòria, 150 discos, 2.500 gravacions i 2 Grammy’s acompanyen aquest veritable mestre que amb el seu contrabaix ha escrit algunes de les pàgines més rellevants de la història del jazz i arriba per primera vegada al festival. Als 81 anys es manté en plena forma després de tocar amb tots, i que tots l’hagin volgut al costat. El seu so preserva l’elegància del jazz més exquisit, i posarà el colofó a un Banc Sabadell Vijazz Penedès històric, al costat d’un guitarrista depurat i pre­cís com Russell Malone i amb el piano ma­gistral de Donald Vega.

 Sense els maridatges, no seria Vijazz

Sense els maridatges, no seria Vijazz

I per a cada proposta musical, centenars d’opcions vinícoles. El festival convida a acompanyar els concerts amb els vins caves d’una quarantena de cellers del Penedès. A més a més, es podrà gaudir de maridatges amb formatges artesans, sushi, foie, pernils selectes o anxoves, en unes combinacions tan exclusives com el cartell musical del Vijazz 2018.


per  Pere Pons, director artístic del Vijazz

ÚLTIMS ARTICLES