COMPARTEIX

La unió fa la força, ja ho diu el refranyer popular. I què passa si algú decideix unir els festivals d'un territori? Això ha passat amb la creació de "Festival Terres de l'Ebre", un segell que agrupa els setze festivals de renom del territori amb l'objectiu de promoure i amplificar la riquesa cultural de la zona. Una iniciativa que busca crear una xarxa entre els esdeveniments de Baix Ebre, Montsià, Terra Alta i Ribera d'Ebre a través de la consolidació d'una marca conjunta. Aquesta és una iniciativa de Col·lectiu Cultura, una entitat amb seu a Terres de l’Ebre que té com objectiu visibilitzar i dignificar els professionals de la cultura i les seves propostes i experiències.

La marca festivals Terres de l’Ebre, s'ha presentat a l'Antiga Fàbrica Estrella Damm a la Jornada "L'impacte de la cultura en territoris no metropolitans: un cas d'exemple, la marca de festivals Terres de l'Ebre", impulsada pel Col·lectiu Cultura Terres de l'Ebre i amb el suport del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona. Un acte que ha volgut donar veu al model cultural que creix fora dels nuclis urbans i reivindicar la regió com a exemple de territori rural que destaca gràcies a la seva oferta cultural variada i de qualitat. Xènia Gaya és la directora d'aquesta iniciativa pionera privada que compta ara per ara amb setze festivals de diferents disciplines artístiques, festivals que tenen un impacte econòmic de 2 milions d'euros i atrauen uns 200.000 espectadors anuals.

Si ets una persona melòmana tens un ampli ventall d'opcions amb 'Eufònic', 'Toca'm', 'Jornades Musicals Ermita de la Pietat', 'Som(Riu) Fest', 'Proto-FEST' i 'Músiques en Terres Cruïlla', mentre si ets cinèfil o cinèfila gaudiràs com mai amb 'Mostra FRONT' i 'Terres Travel Festival'. 'Rihihiu' és la proposta perfecta si t'apassionen els escenaris, i si ets t'identifiques amb el teu passat i tens compromís amb el teu futur, 'A Cel Obert' fa per tu. T'apassiona la sostenibilitat i les noves tecnologies? No et voldràs perdre 'EbreLumen' i, en canvi, per explorar llenguatges escènics tens una cita amb 'Deltebre Dansa'. I si encara no t'has enfilat al carro, prova amb la proposta multidisciplinar 'Les Nits de Tyrika', que et deixarà sense alè amb la fusió d'electrònica amb avantguarda en un entorn inigualable com el poblat Iber d’Alcanar. 

Festival Terres de l’Ebre és un projecte molt aplaudit pels diferents responsables, que s'han sumat de manera molt entusiasta a la proposta. Consideren que ajuntar forces serà beneficiós per donar-se a conèixer, guanyar visibilitat i concedir al territori la importància que es mereix. Àlex Espuny, responsable de 'Les Nits de Tyrika' reivindica que les Terres de l'Ebre sempre han estat allà i mai se'ls hi ha fet gaire cas i "per això venim aquí a explicar-ho, esperant que sigui inspirador per a tothom". Clàudia Amela i Aida Mayor, de Som(Riu), han recalcat la importància de teixir aquesta xarxa i Vicent Fibla, del festival Eufònic, ha posat èmfasi en el valor de transmetre "una idea comuna que passa per com ens relacionem amb el territori".

Nosaltres, des del TRESC, també sabem la importància d'unir forces, i per això ens hem sumat a la proposta per fomentar la descentralització de l'oferta cultural i fer difusió cada dia dels millors esdeveniments del territori. Una aliança que incorpora l'oferta de les Terres de l'Ebre a la Comunitat de referència pels amants de la Cultura en viu a Catalunya i que ens permet seguir oferint els millors avantatges als nostres socis.

Descobreix més sobre els Festivals Terres de l’Ebre, aquí!


per  TRESC

ÚLTIMS ARTICLES