COMPARTEIX

Des del 1977, en una iniciativa del Comitè Internacional dels Museus, el 18 de maig de cada any se celebra el Dia Internacional dels Museus. Una celebració que enguany porta el títol de ‘Museus per a l’educació i la investigació’ amb l’objectiu de reivindicar el valor educatiu d’aquests espais i visibilitzar la seva contribució en el benestar i desenvolupament de les comunitats. És per això, que a partir de divendres i fins al pròxim diumenge la ciutat s’omple de cultura i ofertes especials per a celebrar aquesta diada.

La festa grossa de la diada serà la celebració de La Nit dels Museus, que enguany coincideix amb la festivitat. Una nit en què els museus es deixen anar i obren les portes fins tard per convidar-te a descobrir les seves col·leccions d’una manera única amb més de 171 activitats programades per l’edició d’enguany. Entre les més destacades et recomanem aprofitar les portes obertes al MACBA per fer una visita guiada a l’exposició 'Jordi Colomer. Façana Foto Festa Futur Fideus' i descobrir les performances ‘El balcó’ o Spanish Coast’; fer una visita guiada al MMB o al Museu d'Arqueologia de Barcelona; o submergir-te en les representacions històriques del Museu d’Història de Catalunya. 

Durant el dia també podràs gaudir de centenars d’activitats especialment pensades per reivindicar aquesta celebració com, per exemple, els Tastets gastronòmics històrics que organitza el MHC, en què podràs descobrir la gastronomia més típica de l’Antiga Roma;  els tallers familiars del Museu Picasso; les portes obertes de la Fundació Miró, les xerrades d’arqueologia del Palau Marc o els jocs narratius de ‘La ciutat immortal’ que també organitza el MHC.

Fora de Barcelona, són molts els museus que s’han unit a la causa entre els quals el MEV que organitza classes de ioga i recitals de dansa a les seves sales d’exposició; el Museu del Ciment de Castellar de n’Hug amb la Nit dels Ratpenats; o el Museu de Tortosa amb el concert d’Èlia Bastida Trio al pati del museu.


Si encara no  tens clar com celebraràs el dia, pots descobrir totes les propostes consultant l’agenda completa al web de la Generalitat.


per  Farners Burguera

ÚLTIMS ARTICLES