COMPARTEIX

A dues setmanes del Dia Mundial del Teatre, la primera edició de Cap Butaca Buida el passat dissabte 16 de març, va aconseguir un rècord d'assistència teatral amb 55.583 espectadors i espectadores, ocupant el 91,94% de les 60.457 butaques disponibles. Un total de 145 espais escènics s’hi van adherir a la iniciativa, incloent-hi teatres públics, privats i ateneus.

Això marca el començament d'un repte cultural anual, com va assenyalar Isabel Vidal, presidenta de l'Associació d'Empreses de Teatre de Catalunya (ADETCA) i impulsora del projecte, juntament amb Time Out i la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals. Vidal va destacar que aquesta iniciativa representa el naixement de la Diada Nacional del Teatre a Catalunya, destinada a ser un dia d'orgull col·lectiu i amor pel teatre a Catalunya.

La distribució del públic va ser significativa, amb 46.820 espectadors a les comarques de Barcelona, 2.886 a Girona, 1.521 a Lleida i 4.356 a Tarragona. Pel que fa als equipaments, van participar 107 a Barcelona, 13 a Girona, 11 a Lleida i 14 a Tarragona.

Toni Albadalejo, vicepresident d'ADETCA, va assenyalar que aquest rècord d'assistència reflecteix l'afecte del públic per les arts escèniques i va expressar l'objectiu de créixer en nombre de teatres, de públic, d'espectacles i de grandària de l'esdeveniment en els anys vinents. 

De la mateixa manera, Eduard Voltas, codirector general de Time Out a Espanya i França, va elogiar la posició de Catalunya com a potència teatral i va afirmar que Cap Butaca Buida es repetirà any rere any.

La consellera de Cultura, Natàlia Garriga, va aplaudir l'acollida de la iniciativa i va destacar el seu paper com a exhibidor del talent teatral català, esperant que motivi la ciutadania a assistir més als teatres d'arreu del país.

A més, Cap Butaca Buida té un vessant solidari, destinant el 2% de la recaptació total a un projecte de millora i transformació social a través de la cultura. En aquesta primera edició, l'ONG beneficiària serà Pallassos Sense Fronteres per la seva tasca humanitària. Els organitzadors han manifestat que “aquest 2% és una petita trampa que fem per a dir al govern que no triguin gaire a assolir el 2% del pressupost per a la cultura, que és una petició que fa anys que fem”, ja que actualment el pressupost del govern destinat a cultura se situa entorn de l’1,7%. 

Si no vas ocupar cap butaca el passat 16 de març, no et preocupis, cada dia és un bon dia per viure més i anar al teatre!


per  TRESC

ÚLTIMS ARTICLES