COMPARTEIX

Notícies
15 DE MARÇ per Ainoa Hidalgo

El panorama musical català es va reunir ahir a Girona per la seva fita anual més esperada: els Premis Enderrock! Un any més la catifa vermella es va omplir de talent per acollir als nostres artistes preferits. Si ets dels pocs que es va perdre la celebració, et portem un petit resum perquè no se t'escapi cap detall!

La 26a edició dels premis va tenir lloc a l'Auditori de Girona per anunciar els guanyadors de l'any, que podien optar a dos tipus de reconeixement: els premis populars i els de la crítica, depenent de si la votació l'ha fet el públic o un jurat format per periodistes i personalitats de l'escena musical.

Va ser una nit molt especial, marcada per la celebració dels 30 anys de la Revista Enderrock. Alba Riera i Andreu Juanola van ser els encarregats, per segon any consecutiu, de conduir la gala. Una nit que va començar amb molt ritme amb l'actuació de Figa Flawas, que van engegar la gala contagiant la seva característica energia a tot l'Auditori. A aquesta se li van sumar 11 actuacions més, entre les quals destaquen Guillem Gisbert, La Ludwig Band o Mama Dousha, que va aixecar al públic de les seves butaques per ballar al ritme de 'Rikiti'.

I ara anem al que més ens interessa, qui han estat els guanyadors? Els clars protagonistes de la nit van ser els mataronins The Tyets, amb ni més ni menys que cinc guardons, destacant el premi a millor artista de l'any, tant per la crítica com pel públic. La Mushka també va triomfar, emportant-se a casa el premi al millor disc de música urbana per 'Tas loko mixtape', atorgat per la crítica, i el premi a millor artista revelació per part del públic. També cal mencionar a la Sílvia Pérez Cruz, que es va endur el premi a millor disc de cançó d'autor, tant per la crítica com pel públic, per 'Toda la vida, un día'. El guardó a millor disc de l'any, per part dels experts se'l va endur Renaldo & Clara, formació encapçalada per Clara Viñals, per 'La boca aigua'. El millor productor va estar el jove Pep Saula, del grup Sexenni, que va voler dedicar el reconeixement a Lleida, la seva ciutat.

Cap al final de la nit va arribar un dels moments més esperats, el premi Enderrock d'Honor 2024, que es va atorgar a Jaume Sisa. Tot seguit, Pascal Comelade va estar reconegut amb el premi Enderrock a la trajectòria. Dos reconeixements que volen fer homenatge a aquestes dues grans figures de la nostra música.

Continuant amb els grans moments de la gala, Miki Núñez va guanyar el premi al millor disc en llengua no catalana per '121', que va rebre amb emoció. I cal també mencionar Els Catarres, que igual que a l'edició anterior, es van endur el premi a millor disc de pop-rock amb 'Invencibles'.

Un any més hem pogut celebrar tots junts i juntes la gran qualitat del nostre panorama musical, i que tot de segur continuarà creixent. Ara ja saps la més important que va passar ahir, però si vols conèixer la resta de guanyadors i actuacions, ves a https://www.enderrock.cat/premis/ per no perdre't res! Ens veiem l'any vinent amb una altra edició dels Enderrock!


per  Ainoa Hidalgo

ÚLTIMS ARTICLES