COMPARTEIX

Notícies
4 DE FEBRER per Alejandra Barnat

La nit del passat diumenge 4 de febrer, es va celebrar el lliurament de la XVI Gala dels Premis Gaudí. Un esdeveniment únic on destacar i honorar tot el talent cinematogràfic català. En aquesta ocasió, l’acte organitzat per l’Acadèmia del Cinema català es va celebrar al Centre de Convencions Internacional de Barcelona i va reunir prop dels 1400 convidats. 

La gala va ser presentada per les humoristes Maria Rovira i Ana Polo, que van donar el tret de sortida a una nit plena de moments emotius, humor i reconeixement al talent local. Des dels primers premis, l'atmosfera es va carregar d'una energia positiva, amb les emocions a flor de pell mentre es reconeixia la dedicació i el treball dur dels professionals del cinema català. 

Creatura” i “Saben aquell” han estat els grans triomfadors de la nit. La pel·lícula de David Trueba s'ha endut set guardons i la d'Elena Martín sis, inclosa la de Millor Pel·lícula. Elena Martín ha aconseguit el Gaudí a Millor Direcció i David Verdaguer el Gaudí a Millor Protagonista Masculí. A més a més, Verdaguer ha fet història per ser el primer actor en sumar tres guardons de l’acadèmia catalana.

Les actuacions musicals també han estat un dels plats forts de la nit amb la interpretació en primícia de Guillem Gisbert i Julieta. El cantant de Manel va cantar “Un home realitzat”, fent un homenatge a la figura del guionista construït mitjançant Rafael Azcona. Mentre que, Julieta, una de les veus emergents de la música catalana, li va fer un gir electrònic al clàssic “Al vent” de Raimon. 

En definitiva, la XVI Gala dels Premis Gaudí ha estat una celebració inoblidable que restarà gravada a la memòria del cinema català. Un recordatori del poder de la creativitat i la cultura on celebrar el passat, present i futur de la indústria i remarcar que el talent i la passió continuen brillant a la pantalla.


per  Alejandra Barnat

ÚLTIMS ARTICLES