COMPARTEIX

El 2 de febrer aterra al Poliorama la primera adaptació en català de l’èxit literari ‘En attendant Bojangles’ d'Oliver Bourdeaut. El director, actor i exintegrant de tricicle Paco Mir ha sigut l’encarregat de crear i dirigir aquesta acurada adaptació sota el nom d’”Esperant Mr. Bojangles”. Un espectacle ple de llums i ombres, literal i metafòricament, que t’emocionarà i et farà riure a parts iguals.

‘Esperant Mr. Bojangles’ és una història d’amor incondicional un pèl peculiar. Lluís Villanueva i Sílvia Abril interpreten una parella que s’estima sense límits, i creen una vida també sense límits. La seva filla, interpretada per Lua Amat, viu aquesta història des de la seva pròpia perspectiva, una mirada diferent d'aquest món de bogeria que els seus pares s’han inventat. Aquesta família, tant peculiar com divertida, viu en el seu món paral·lel construït als marges de la normalitat. Però quan la imaginació s’allunya massa de la realitat arriben a un punt perillós, l’abisme de la bogeria, un límit difús que la mare de la família traspassa sense ser conscient. 

A través de la filla de la parella, el nexe entre l’obra i l’espectador, el públic pot identificar els telons de fons d’aquesta història, aparentment, sobre un romanç i una vida peculiar. ‘Esperant Mr. Bojangles’ és molt més que això: també convida a reflexionar sobre la malaltia mental i com s’afronta dins una família. Una situació aparentment divertida i poc convencional es converteix a poc a poc en una situació intensa i emocionant. L’obra es dirigeix directament al públic amb un format innovador, amb diferents nivells de lectura que permeten entendre a fons l’entrellat ocult d’aquesta esbojarrada família. 

La il·luminació i el so tenen un paper crucial a l’espectacle, són gairebé un personatge més, guiant a l’espectador per l'enrevessada dinàmica de l'obra, amb nombroses escenes, canvis de vestuari i espais. 

Paco Mir ha creat una obra complexa, divertida i emocionant. Durant noranta minuts podrem veure la mateixa història viscuda des de tres personatges diferents. Viatjarem amb ells a través de nombroses localitzacions, acompanyats de la banda sonora de ‘Mr. Bojangles’ de Nina Simone, mentre intenten fugir de la monotonia i la normalitat. Perquè quan la realitat és trista i avorrida, com diu el mateix Lluís Villanueva, el millor és inventar-se’n una de millor.

Tens fins al 24 de març per anar al Teatre Poliorama a gaudir d'aquesta emotiva i delirant obra. Segur que t'agradarà tant com a nosaltres, no te la perdis!

 

per  Ainoa Hidalgo

ÚLTIMS ARTICLES