COMPARTEIX

Recomanacions
10 DE DESEMBRE DEL 2023 per Revista Descobrir

En Menut, un cavall pirinenc català de 800  quilos de pes, ja ho té tot a punt perquè us pugueu  endinsar amb els amics o la família en l’entorn més singular de Vallromanes desplaçant-vos tal com es feia  durant l’edat mitjana: enfilats dalt d’un carro. En David  Ricart, exalcalde del municipi, és avui l’ànima d’encarro. Una proposta única al Vallès Oriental, que permet  reconèixer la flora, la fauna i els espais més emblemà tics de la zona sense pressa i a un ritme pausat. 

La ruta, d’una hora de durada, transcorre pel pla de  Vallromanes, combinant la zona més rural i el nucli  antic. S’hi pot observar l’església romànica de Sant  Vicenç, datada del segle XIV, i la masia Can Sala Gros,  punt d’on parteix el recorregut, rehabilitada avui en un  ecoresort. Aquesta casa pairal del segle XV va ser propie tat de Bartomeu Sala i un dels escenaris de la revolta  dels pagesos en el marc del moviment remença per abolir els mals usos dels senyors feudals.

A més  d’aquests monuments, el passeig permet observar el  patrimoni natural de Vallromanes, amb els més de 200  plataners de la riera declarats Bé Cultural d’Interès  Local, així com la diversitat d’animals i ocells que  depenent del dia es deixen veure, entre els quals hi ha  conills o diferents espècies d’aus, com pit-roigs, gaigs o  mallerengues. Fins i tot hi ha un punt del recorregut on  els més menuts es poden aturar per donar menjar a les  cabres. L’activitat es desenvolupa tenint en compte el  benestar animal i la cura dels cavalls, respectant en tot  moment el seu temps de descans i afavorint-los estades  en semillibertat.  

Una proposta òptima per a aquest mes d’octubre que us  permetrà viatjar al passat d’aquest bonic paisatge de la  serralada Litoral

Vine a gaudir d'aquesta experiència única gràcies als descomptes exclusius del TRESC


per  Revista Descobrir

ÚLTIMS ARTICLES