COMPARTEIX

22 DE NOVEMBRE DEL 2023 per Farners Burguera
L'essència del Nadal està en la joia que ens aporten aquelles coses que fem any rere any, doncs aquestes dates no s’entén sense les tradicions (per tothom diferents, però en certa manera per tothom iguals): el sopar de cap d’any a casa els sogres, afartar-se a torrons i polvorons, veure picar el tió als petits de la casa, celebrar viure a un pis de 70m2 perquè et lliure de fer d’amfitrió i haver de recollir tot sol al dia següent…Però si hi ha una tradició, que ja fa més de deu anys que marca l’inici del Nadal és El Sant Jordi de Nadal del TRESC. Una oportunitat única per descobrir totes aquelles novetats editorials que no poden faltar a la carta als reis, així com passar un dia gaudint amb família de les seves activitats que engloben des de taules rodones, conta-contes fins a concerts i firmes de llibres. 
 
Enguany, el format és redueix (com ja s’havia fet anteriorment) a un únic dia, de manera que el 2 de desembre tens una cita a l’Antiga Fàbrica Estrella Damm. Un espai únic de la Barcelona que s’ha convertit en un punt neuràlgic de la cultura a la nostra ciutat. Les antigues sales de vàlvules, sala de màquines o sala de brassatge que fa 140 anys creaven les primeres cerveses Damm ara són casa de concerts, recitals, xerrades i fires. Una unió que et permet gaudir de la cultura en un espai ple d’història. 
 
Les portes s’obriran a les 10:30h i no es tancaran fins a les 21h d’aquell mateix dia. Un cop dins podreu gaudir de desenes d’activitats diferents (adreçades a públics de totes les edats), passejar per la fàbrica i descobrir totes les parades d’aquest any.  Així doncs, si algun dels llibres presentats et crida l’atenció no dubtis en buscar-lo en les parades de les nostres llibreries: On the road, Horitzons, ECC Comics, Rocaguinarda, Eikyô, Niu de lletres, Llibreria Hispano Americana i Arteria. 
 
Però a més de llibreries, al market d’enguany també podràs trobar-hi botigues amb el millor marxandatge literari: A quatre Mans portarà al Sant Jordi de Nadal els seu coixins ideals per facilitar-te la lectura abans d’anar a dormir; llibretes, estoigs, clauers, tasses, totebags i tots els complements sobre la llengua catalana que et puguis imaginar els trobaràs a la botiga de Faves Comptades; i els millors punts de llibre de la mà de El Mundo de Mencan. No només això, sinó que també comptarem amb la presència de Plataforma per la Llengua i Voluntariat per la Llengua, organitzacions que treballen per promoure la llengua catalana com a eina de cohesió social.
 
Si durant el dia t’entra la gana i vols parar a menjar alguna cosa podràs fer-ho a les food trucks de la fira. N’hi ha 4 d’especialitats i gastronomies completament diferents. Pels amants del menjar italià, podreu provar les pizzes fetes en forn de llenya d’Una Pizza. Si sou més d’hamburgueses no us oblideu de passar per Woody Caben, la seva oferta és àmplia i tenen opció per vegetarians. A Corazón de Agave, una foodtruck amb un gran recorregut podràs gaudir dels millors sabors de la cuina mexicana servits des de fa anys amb molt d’amor i passió. O si, finalment, encara et queda lloc pel postre (o vols fer un berenar dolç o salat) vine a tastar les creps de la creperia Les Creps Bretones.
 
Vine a L’Antiga Fàbrica Estrella Damm el proper 2 de desembre i gaudeix de d’aquesta oportunitat única!

per  Farners Burguera

ÚLTIMS ARTICLES