COMPARTEIX

Notícies
22 DE NOVEMBRE DEL 2023 per Ainoa Hidalgo

El Teatre Romea i el Teatre Goya donen el tret de sortida amb orgull als cicles ‘Romea en Família’ i ‘Goya en Família’, la seva programació per a públic familiar. La companyia Viu el Teatre i Focus han preparat aquesta temporada cuidant tant als petits com als grans de la família, centrant-se en la dramatúrgia i en com s’expliquen les històries, des d’una mirada actual. 

El Teatre Romea celebra ja deu anys del projecte, abans sota el nom de ‘Petit Romea’. Aquesta temporada estrenen nom amb ‘Romea en Família’, amb la voluntat de dirigir-se també als altres membres de la família que fan possible que els nens i nenes vagin al teatre. Una altra novetat és el debut de ‘Goya en Família’ que, després de la bona acollida d’alguns espectacles familiars al teatre, s’endinsen en aquest projecte sota el lema ‘El despertar de les arts escèniques’. La seva programació està pensada per als més petits, nens i nenes d’un a cinc anys, on podran gaudir d'experiències sensorials, plenes de música i diversió. El Romea recull aquells que són una mica més grans, majors de cinc anys, sota el lema ‘Ens encanta el teatre, veniu?’.

Més enllà de la peça teatral, l’objectiu és que el públic gaudeixi d’una experiència positiva des que entra per la porta fins que surt. També han cuidat l'abans i el després a l'obra, amb activitats paral·leles que fan que el públic surti del teatre amb ganes de tornar; visites guiades de la mà del fantasma del Romea, tallers i altres activitats. Sota l’objectiu general de crear l'hàbit d’anar al teatre i conscienciar de la seva importància, Viu el Teatre també emprèn altres iniciatives fora de les funcions. En col·laboració amb el departament de cultura de la Generalitat, han creat el projecte ‘Reivindica't’, amb la finalitat de què les arts escèniques estiguin més presents en diversos àmbits. També duen a terme un curs per a mestres sota el nom ‘Les arts escèniques al servei de l'educació’, amb el qual formen a fons a docents per convertir-los en experts del teatre i en fidels defensors de la seva importància.

Respecte a la programació, la gran novetat d’aquesta temporada 2023-2024 és l’espectacle ‘N’imPORTE quoi’, el que inaugura tots dos cicles el 26 de novembre al Teatre Goya. Guanyador del premi FETEN 2023 al Millor Espectacle, aquesta peça de la companyia Leandre Clown ens farà riure i jugar amb una barreja d’humor i poesia. Vuit espectacles més omplen la programació al Goya i al Romea, on destaquen títols com ‘Un Conte de Nadal i la senyora Scrooge’, creat i dirigit per Juanjo Marín, ‘Alícia al país dels mòbils’, l’exitosa peça que ha aconseguit fer vuit temporades seguides, creada per Marta Buchaca, o ‘Pintamúsica’, el clàssic de Berta Ros, Lorena Lliró i Gisela Juanet.

Nou espectacles de la mà de set companyies diferents (Viu el Teatre, L’Excèntrica, La pera Limonera, La Maquiné, Tutatis, El Pot Petit i Leandre Clown), amb cinquanta sessions que ompliran els cicles des de desembre fins a març. No et perdis la festa inaugural el 26 de novembre, que començarà al Teatre Romea amb visites teatralitzades i continuarà al Teatre Goya amb la música en directe al vestíbul d'’Un conte de Nadal i la senyora Scroonge’ i la funció de ‘N’imPORTE quoi’. Aquesta temporada gaudeix del teatre familiar més que mai!

 

per  Ainoa Hidalgo

ÚLTIMS ARTICLES