COMPARTEIX

Recomanacions
20 DE NOVEMBRE DEL 2023 per Alejandra Barnat

Amb l’arribada del Nadal torna un dels esdeveniments nadalencs més emblemàtics de Barcelona, el Sant Jordi de Nadal!  En aquesta ocasió, celebrem la 10a edició de la jornada literària a partir de múltiples activitats que et permetran descobrir les novetats del sector, assistir a presentacions de llibres i conèixer  algunes de les cares més conegudes del món literari català! 

En aquesta edició comptarem amb la participació d’una gran varietat d’autors del panorama emergent i local que  servirà com a punt de reunió d’algun dels títols més suggerents de l’any!  A continuació us facilitem una breu selecció d’algunes de les publicacions protagonistes de l’esdeveniment:

 Piquem de mans de Rikki Arjuna

Piquem de mans de Rikki Arjuna

Les primeres cançons de picar de mans en català, que responen a la necessitat de renovació de les cançons tradicionals. Un llibre de Rikki Arjuna, cantant del grup Xiula! Canta i balla mentre llegeixes la història de la pirata Renata, prepares pocions amb les bruixes, fas de detectiu per esbrinar qui ha robat el diamant… i molt més! Ets capaç de memoritzar els passos d’aquestes vuit cançons i seguir-ne la lletra?

 

 Más yo que nunca de Mara Jiménez

Más yo que nunca de Mara Jiménez

Más yo que nunca arriba amb la intenció de respondre  la pregunta de «per on començo?», que tantes vegades ens fem quan no sabem com seguir. Aquest llibre és tot el que l’autora sap i el que vol fer arribar al seus lectors. Tot allò que li ha servit i encara li serveix per a recórrer el camí cap a ella mateixa.  En aquestes pàgines Mara Jimenez ha traçat el mapa per a tornar a tu, per a no tornar a deixar que et perdis i trobar sempre la teva llum malgrat qualsevol foscor.

 

 El confident de Xavier Álvarez

El confident de Xavier Álvarez

El confident és una novel·la coral que té com a protagonistes uns personatges que, units per un passat marcat pel dolor i el rancor, un dia van haver de triar entre viure la seva vida o passar comptes. Tots ells posaran al límit la sergenta Elisa Codina i el caporal Jordi Carter, dos membres de la policia de Catalunya que hauran de lluitar des de posicions molt diferents per intentar posar a la batalla entre els grups criminals.

 

 32 de març de Xavier Bosch

32 de març de Xavier Bosch

Sense feina, acabada de divorciar i amb la mort del seu pare encara recent, la Gris es troba, amb quaranta anys, amb una vida a la deriva i que cada cop sent menys seva. Des de fa temps una idea li ronda pel cap: marxar ben lluny dels carrers i de la gent de Puebla, cap a la terra dels seus avantpassats, aquella Catalunya remota de què tant li havia parlat l’avi Antoni quan era petita. En un viatge invers al que havia fet el seu avi en arribar a Mèxic l’any 1939, com a exiliat d’un país en guerra, la Gris viatja a Catalunya, on descobrirà paisatges, olors i una  família que no sabia que tenia. I potser, també, la manera de tornar a ser feliç.

 

 Els mosquits de Damaris Gelabert

Els mosquits de Damaris Gelabert

Arriba un nou títol de la col·lecció de contes al voltant de les cançons més populars de Dàmaris Gelabert. En aquesta nova aventura el nostre protagonista no es treu de sobre un mosquit que el molesta. El petit superheroi té diverses missions a la ciutat, però l’insecte sempre el ronda i el va picant a diverses parts del cos. Gràcies al mosquit viurà moments hilarants… però acabarà el dia com un colador!

 

 Digue’m boig de Roger de Gràcia

Digue’m boig de Roger de Gràcia

Amb aquest llibre, el popular periodista i actor Roger de Gràcia, explica per primera vegada la depressió que pateix des que van començar els primers símptomes el dia del seu desè aniversari. Un llibre colpidor, ple d’humor i autoparòdia, que és un cant de dolor però també un crit d’esperança per a tanta gent que calla i que ho viu d’amagat.

 

 Tots els contes de Maria Barbal

Tots els contes de Maria Barbal

El present volum aplega la totalitat dels contes escrits per Maria Barbal fins ara, tant els publicats en volums com els esparsos en publicacions periòdiques o en antologies temàtiques i, també, contes encara inèdits, que s’ofereixen en primícia. Tota la narrativa curta de qui ha destacat per damunt de tot com a novel·lista, però que des de bon començament va dedicar al conte volums tan esplèndids com La mort de Teresa, al qual van seguir Ulleres de sol, La pressa del temps, Cada dia penso en tu, Pampallugues o Bari.

 

 Ferides de Sílvia Cantos

Ferides de Sílvia Cantos

Un nen plora llastimosament aferrat al cos de la seva mare, sense saber que acaba de quedar orfe. La Martina balla i riu amb les amigues amb la insolència dels vint anys i el cap lliure de preocupacions. Dos amants arriben puntuals a la seva cita clandestina. La Paula, immersa en un ritme frenètic, espera delerosa el moment de poder aturar-se i degustar un caputxino. Tots arrosseguen ferides, unes de ben visibles a la pell i altres d’ocultes en el més profund de l’ànima.

 

 La paella pel mànec de Carme Ruscalleda

La paella pel mànec de Carme Ruscalleda

Carme Ruscalleda, la nostra cuinera més premiada i internacional, et proposa aprendre al seu costat i posar en pràctica les tècniques i els coneixements imprescindibles per cuinar bé a casa. A més, amb aquest llibre podràs anar una mica més enllà i preparar receptes sorprenents, innovadores i variades per a cada ocasió.

 

 Mira’t bé de Lildami

Mira’t bé de Lildami

Entendre el món d'una forma diferent no és fàcil, sobretot quan els companys no t'entenen o et fan mofa perquè et flipen unes ulleres en forma de cor. Però la mirada de cadascú no va de veure-hi bé, sinó de com cadascú vol mirar-se. Lildami, tot un fenomen musical, ens parla de la importància de ser autèntic i de mostrar-te tal com ets.

 

 
 

 


per  Alejandra Barnat

ÚLTIMS ARTICLES