COMPARTEIX

Segurament com molts dels que van assistir a la primera presentació de la nova temporada del +QueMúsica, la curiositat per saber com és que Mishima titula la seva nova cançó amb el nom d’una de les actrius de la indústria pornogràfica més famosa del món va ser un reclam per acostar-se als Cinemes Girona. 

 

Això i, per descomptat, l’innegable plaer de poder gaudir de la música en directe, van ser una bona combinació per omplir la sala. I és que la nova edició comença asseient al cantant David Carabén i Artur Tort (director del videoclip) per presentar el videoclip ‘Mia Khalifa’, un dels senzills de l’últim àlbum d’estudi publicat, anomenat ‘L’aigua clara’ (2022). Amb un Cinema Girona ple de gom a gom, l’acte va començar a les set de la tarda amb la presentació del periodista Albert Fernández, qui va conduïr l'especial trobada.

 

Seguidament, llums apagades i el públic va visualitzar en exclusiva (el videoclip es va publicar a xarxes l’endemà) els gairebé cinc minuts de peça audiovisual. Un treball molt íntim on el propi Carabén i l’actriu Flora Saura recorren els romàntics i bucòlics carrers i canals de Venècia. Una representació on destaquen els jocs de llums i ombres, els plans de la ciutat de nit i on, per sobre de tot, s’observa a una parella desgastada pel pas del temps, que recorda amb flashbacks moments alegres i feliços del passat, però que encara ara, amb la mirada perduda, s’estimen. L’amor, la mort i la mentida són, segons els mateixos creadors, els temes centrals de la cançó i el videoclip.

 

El col·loqui posterior va girar entorn de la cançó, començant pel perquè d’aquest títol tan cridaner. És una al·legoria de l’artificialitat d’aquesta indústria, com també ho és, en part, la ciutat de Venècia.  Tort ens parla de com va ser gravar a Venècia, d’on li sorgeix aquesta idea intimista, de la seva intenció de cinematografiar-ho i en general, dels detalls i anècdotes del rodatge. Carabén, amb actitud desinhibida i molt obert a respondre les preguntes, també feia promoció de la gira dels Concerts de Nadal d’aquest desembre.

 

Com el millor sempre es fa esperar, un cop es va donar per tancada la ronda de preguntes, Mishima va delectar als presents amb un petit set de cançons d’ara i d’abans. Al cap i a la fi, seria estrany que un grup de música no toqués alguna cançó després d’una hora de xerrada. El públic va agrair aquest tancament de l’acte. Una xerrada sobre música s’ha de concloure amb música. Una xerrada amena, amb detalls entretinguts, una visualització exclusiva i una petita performance per fer del primer acte de la temporada un bon record i un bon tret de sortida per la resta de trobades úniques que ens esperen als +QueMúsica d’aquest any.

 

per  Joan Cruz

ÚLTIMS ARTICLES