El grup mallorquí Antònia Font, que acaba d’anunciar un nou cicle de concerts de cara el pròxim any, va omplir el passat 30 de setembre la Fira de Girona en el seu concert de final de gira. I alhora que clausuraven un any de retrobaments amb un públic fidel que els havia esperat durant els 8 anys que el grup es va mantenir inactiu; aixecaven el teló de la nova edició del festival de teatre de les comarques gironines, el Temporada Alta. Arrancaven una edició que vol diversificar, encara més, la seva programació cultural amb una ambiciosa proposta que combina teatre, dansa, circ i música.
I sota la premissa que sempre “arriba un dia que sa vida és un teatre que sa diu felicitat”, començava el Temporada Alta d’enguany que promet ser extraordinari, i que al llarg de les seves 11 setmanes de duració programa 99 espectacles en 22 escenaris diferents de Girona i poblacions del voltant. De les 160 representacions que es portaran a terme 36 són estrenes absolutes, 25 són noves produccions del festival, i 20 muntatges de producció internacional formen el cartell internacional de més pes dels darrers anys.
Entre les obres més destacades, la dramaturga empordanesa Angèlica Liddell, que es corona com a cap de cartell absoluta, presentarà a casa la seva darrera creació ‘Vudú (3318) Blixen’ abans de començar el seu periple internacional. Una obra en la qual plantejarà en escena la seva pròpia destrucció i mort, així com el seu propi funeral, i que promet ser un viatge poètic entre l’horror i la bellesa de la vida. Per altra banda, la multipremiada obra ‘El cos més bonic que s’haurà trobat mai en aquest lloc’ de Pere Arquillué (que s’ha pogut veure aquest setembre al teatre Romea de Barcelona i que ara comença la seva gira pel territori català), passarà per la capital gironina durant el pont d’octubre en dues sessions que ja fa temps han penjat el cartell de “sold out”.
Com a reivindicació -i mostra- del seu esperit internacional, el festival també pretén establir un vincle de connexió amb l’art iberoamericà amb l'exhibició de 4 obres de firma llatina: ‘Euforia y desazón’ de Sergio Boris, ‘Ana contra la muerte’ de Gabriel Calderón, ‘La obra’ de Mariano Pensotti i, finalment, ‘Love me’ de Marina Otero.
A més, com bé es pot intuir pel tret de sortida d’aquesta edició (una clara declaració d’intencions), enguany la música tindrà una gran importància dins el gruix de la programació. Els Amics de les Arts, Pau Vallvé, Albert Pla i Joan Dausà són alguns dels artistes que passaran per terres gironines per tal de fer ballar, cantar i emocionar el públic del TA.
El 10 de desembre el festival abaixa el teló amb dues representacions finals. A la Sala Planeta, Las chatis de Montalbán presenten ‘Derecho a pataleta’ el seu èxit de la temporada anterior i que, encara a dos mesos vista per la representació, ja ha exhaurit totes les entrades. Paral·lelament, al Teatre Municipal de Girona la companyia T de teatre portaran al públic gironí la seva darrera creació ‘La dona fantasma’, que actualment es pot veure al Romea.
Comença, doncs, una edició que augura ser plena d’encerts i que reafirma un any més a Girona com a una de les principals capitals culturals del país.
Les entrades ja estan disponibles i gaudeixen de descomptes exclusius pels socis del TRESC. Afanya’t abans te’n quedis sense!
COMPARTEIX