COMPARTEIX

Recomanacions
2 D’OCTUBRE DEL 2023 per Farners Burguera

La dramàtica història d’amor i obsessió entre Tatiana Larin, una dolça joveneta de pagès aficionada a les novel·les, i Onegin, un aristòcrata cosmopolita -i que descobrirem, massa obsessionat amb les aparences- ha estat l’encarregada de donar el tret de sortida al nou curs del Gran Teatre del Liceu de Barcelona. L’òpera, titulada 'Eugene Onegin', s’ha estrenat aquest passat 27 de setembre i es podrà veure fins al pròxim 8 d’octubre a la Sala Gran. Amb ella s’inicia una temporada que abraça com a leitmotif el concepte “Esquerdes Irreversibles”. 

El director artístic Victor Garcia de Gomar explicava a l’abril (durant la sessió de presentació de la  nova temporada 2023-2024) que la programació ha estat pensada com a una reivindicació de què “la perfecció més gran sorgeix de la imperfecció” i proposava que convertíssim les nostres cicatrius en les nostres fortaleses, doncs, com els personatges que trobem sobre l’escenari, “tots carreguem les nostres pròpies ferides”. 

Sota aquesta premissa el públic barceloní podrà gaudir durant el pròxim any d’un total de catorze òperes diferents (cinc de les quals en versió concert), quatre ballets, dotze recitals, una gal·la lírica i homenatges a Victòria dels Àngels i a Alicia de Larrocha. Una temporada eclèctica que posa en manifest el bon moment que viu el Liceu que ja ha -pràcticament- saldat el deute històric que arrossegava i que prepara l’obertura d’una segona seu a l’Imax de Port Vell. 

Entre els noms més destacats s’hi troben els cantants Jonas Kaufmann i Lise Davidsen, els directors d’escena Robert Wilson, Elkhanah Pulitzer i Calitxo Bieito (que dirigirà 'Carmen' i 'Orgia', dues de les òperes més esperades del moment)  o cinc excepcionals batutes que passaran aquest any per la capital catalana, entre les quals les de Gustavo Dudamel i Simon Rattle. 

A finals de febrer, el fotògraf i crític Joan Fontcuberta s’estrenarà com a director d’escena en una òpera d’una hora i deu minuts de duració anomenada 'Winterreise (El viatge d’Hivern)' en la que es submergirà en el món de Schubert. Una oportunitat única per experimentar un diàleg entre la música clàssica i l’obra de Fontcuberta. 

El 23 de juliol, amb la mort sobre l’escenari d’Odette i Sígfrid, el ballet 'El Llac dels cignes' donarà per finalitzada una temporada que augura ser un èxit. 

Per tant, agafa l’agenda i reserva ja les teves entrades exclusives a partir de 10€!

 

per  Farners Burguera

ÚLTIMS ARTICLES