COMPARTEIX

6 D’AGOST DEL 2023 per TRESC

El Palau Robert acull fins a l’11 de setembre la mostra “GEOGRAFIES. Josep Vallverdú”, en commemoració al centenari del naixement de l’escriptor lleidatà, impulsat pel Departament de Cultura de la Generalitat a través de la Institució de les Lletres Catalanes.


“Geografies. Josep Vallverdú”, repassa la vida i obra del prolífic escriptor, Josep Vallverdú. Una obra escrita per qui ens diu que és “escriptor per vocació” i que des de la literatura infantil i juvenil, passant pels llibres personals -en tota la seva varietat de registres, des de memòries, biografia i autobiografia, dietaris, semblances i llibres de viatges- fins a la narrativa per a adults, l’assaig, la poesia o la traducció ens ofereix més de tres-cents títols que comprenen la producció literària de l’autor entre els anys 1938 i 2023. 


L'exposició presenta tota la producció bibliogràfica d’un escriptor de factura polièdrica de resultes de la qual n’és, també, la seva obra. Aquest fons, amb cadascuna de les primeres edicions i traduccions de les obres de l’escriptor, és el que està dipositat a la Biblioteca de la Universitat de Lleida: la literatura infantil i juvenil, les traduccions, els llibres personals (memòries, dietaris i articles), el teatre i la poesia. 


Comissariada per Carme Vidal Huguet, la mostra presenta Josep Vallverdú com un home de geografies: Lleida, Sant Martí de Maldà, Barcelona, Sant Feliu de Guíxols, Balaguer, on tornarà, Puiggròs, les Borges Blanques i l’Espluga de Francolí. Cada geografia lligada a la seva vida i obra. L’exposició del Palau Robert ofereix també  imatges, objectes  i fotografies que ens deixen llegir la vida i l’obra de Vallverdú, però també la seva faceta de professor i ciutadà compromès.


No us perdeu aquesta exposició produïda per la Diputació de Lleida a través l’Institut d’Estudis Ilerdencs, amb la Universitat de Lleida, dipositària del Fons Vallverdú, i la Biblioteca Pública de Lleida, i amb la col·laboració de la Institució de les Lletres Catalanes i l’Ajuntament de Lleida. Teniu de temps fins a l’11 de setembre per gaudir de la mostra “Geografies. Josep Vallverdú” al Palau Robert.


per  TRESC

ÚLTIMS ARTICLES