COMPARTEIX

Membres de la Ludwig Band i la Cía Elèctrica Dharma es troben, per primera vegada, sobre el mateix escenari per compartir impressions al voltant de l'ara i l'abans de l'escena musical catalana, en motiu del concert dels d'Espolla al Festival GREC.

"Te'n recordes, te'n recordes?" versa La Ludwig Band a "Cançó núm.8 Te'n recordes?", un dels primers èxits intercomarcals amb el qual els d'Espolla van recórrer places i carrers, de Festa major en Festa Major, pronosticant la tornada del folk a les contrades catalanes. Quatre anys després d'aquest llançament, recordar-se d'aquell 2020 és recórrer una línia ascendent en la fama i repercussió mediàtica de l'eclèctica formació. 

La Ludwig Band desperta sensacions per allà on passen. És invocar la formació a una sobretaula i esperar la reacció dels comensals. Des del TRESC vàrem decidir invocar-los, no a una sobretaula, però al Teatre Maldà i esperar la reacció dels assistents.

Folk, humor i espectacle. És comú entre tots aquells que han estat, en alguna ocasió, impactats pel cometa Ludwig, construïr una imatge concreta al cap entorn d'aquests 3 conceptes. Però hi ha un quart concepte lligat a la seva condició d'existència: la col·lectivitat. Des del seu elevat nombre de components fins a la seva forma de presa de decisió passant per la comunió amb el públic que es crea als seus espectacles la idea col·lectiva és la pedra angular de la seva indosincrasia. Folk, humor, espectacle i col·lectivitat. Conceptes que comparteixen amb els grans referents d'aquella colla de somiadors que a finals dels 60's van repensar el folk internacional a casa nostra, fent-lo evolucionar i, en molts casos, observant-lo des de la galàxia.

Des del TRESC, la Comunitat de Cultura, ja vam representar aquest pont generacional fent un desplegament de l'univers galàctic de Jaume Sisa al Concert 'Malalts del Cel', en el qual la Ludwig va jugar un paper cabdal interpretant el mític tema "Coristes i Numismàtics".

El passat 12 de juny, novament de la mà del Festival GREC de Barcelona, vam poder presenciar una trobada insòlita exemplificant aquest pont intergeneracional al voltant d'aquests conceptes. Acompanyats del periodista Jordi Bianciotto, i amb la complicitat del Teatre Maldà, membres de La Ludwig Band van trobar-se amb l'elèctrico-folklòrica, col·lectiva i també eclèctica Companyia Elèctrica Dharma per a repassar l'evident paral·lelisme entre totes dues trajectòries.

Acompanyats pel públic del TRESC, la insòlita trobada va esdevenir una presentació al públic del concert que els d'Espolla celebraran al Festival GREC el pròxim 18 de juliol.

"Te'n recordes" de la trobada al Maldà? Reviu aquell moment amb aquest vídeo i, si encara tens ganes de més, encara pots comprar les teves entrades, aquí!

 


per  Pol Segarra

ÚLTIMS ARTICLES