COMPARTEIX

Notícia
24 D’ABRIL DEL 2023 per Aida Carrasco

 

"Un festival és com un cim. Forma part d'un paisatge, d'un sistema, d'un teixit. Un festival és un moment excepcional que connecta amb la vida artística de la ciutat, que enllaça amb allò que hi passa la resta de l'any, que serveix de finestra per mostrar tot el que s'hi ha anat coent i que dialoga amb el seu talent, amb la seva ciutadania i amb les seves preguntes". És d'aquesta manera que l'equip que s'amaga rere el Grec Festival Internacional de Teatre de Barcelona encara la 47a edició de la cita més important de les arts escèniques al nostre territori. Aquesta celebració estiuenca, popular, creativa i sempre estimulant presenta el circ com a gran aliat en l'edició d'enguany, doblant la seva presència en la programació i protagonitzant el gran espectacle inaugural del 29 de juny al Teatre Grec, amb 'The Pulse', de la companyia Australiana Gravity & Other Myths amb la participació del Cor de Noies de l'Orfeó Català. I és que el leitmotiv d'aquest any —'el singular neix del plural'— resideix en el fet col·lectiu, coral i comunitari, reservant un lloc destacat en la programació per les expressions artístiques col·lectives. "Hem construït el festival per estar junts, per enamorar-nos i meravellar-nos; un Grec alegre, visual i impactant", va descriure el director del festival, Cesc Casadesús, en la seva presentació.

 

El Grec es consolida com a instrument de reflexió, de canvi i de transformació tancant una programació amb 88 propostes escèniques, de les quals el 55% compten amb dones en els rols d'autoria o direcció, apostant per una obertura de mires i oportunitats que enriqueix l'oferta i experiència cultural. Hi predominen els espectacles teatrals, amb un total de 32 peces, seguides dels concerts com a altres plats forts, amb 15, 14 espectacles d'escena híbrida, 13 de dansa i 12 de circ, sis més que l'any passat.

 

El festival destaca per portar a Barcelona els noms més grans de l'escena internacional sense renunciar a l'aposta pel teixit artístic local, presentant propostes escèniques excepcionals, provocatives, arriscades i captivadores. Arriben a Barcelona el reconegut director belga Ivo van Hoove amb la seva adaptació de 'Who killed my father', tornant al Grec després de la inoblidable "Tan poca vida" del 2019; com també Sasha Waltz, una de les coreògrafes més rellevants de la dansa contemporània que porta a la Ciutat Comtal l'estrena mundial del seu espectacle creat a partir de la setena simfonia de Beethoven, amb l'Orquestra Simfònica del Liceu; o altres noms destacats com el director i dramaturg britànic Alexander Zeldin, amb 'The confessions', Dimitris Papaioannou, l'artista visual que captiva amb freqüència el Grec, ara amb 'Ink', Robert Wilson amb 'Ubú' o Yoann Bourgeois amb 'Celui qui tombe'. El Teatre Grec es convertirà també de nou en l'escenari dels concerts més esperats amb Rufus Wainwright, Sílvia Pérez Cruz o Joan Dausà, d'entre altres. A les sales de ciutat les llums tampoc no s'apaguen a l'estiu, els noms més rellevants de l'escena local i les promeses de la nova creació us esperen als escenaris de Barcelona.

 

Com cada any, des del TRESC oferim un seguit d'activitats paral·leles amb relació a alguns dels espectacles del festival i enguany el nombre de propostes creix: 'For evita. Una astracanada musical', 'L'absolu', 'David Lang: Prisoner of the state', 'La plaça del diamant','Lali Symon' i La Ludwig Band, seran les propostes seleccionades per a les trobades paral·leles d'aquesta nova edició. En elles compartirem visions, reflexions, dinàmiques i diferències generacionals entre les companyies de llarga trajectòria i les emergents com a fil vertebrador. Una oportunitat única i exclusiva per endinsar-se en els processos de creació dels espectacles, compartir assajos oberts i col·loquis amb les companyies per ampliar l'experiència cultural.

Aviat més informació!

 

Us convidem a navegar per l'extensa i rica programació del Grec Festival 2023 que tindrà lloc del 29 de juny al 30 de juliol, i descobrir totes les seves propostes! El Grec s'ha de viure.

 

Gaudeix d'entrades amb descomptes exclusius aquí i forma part de l'experiència!

 


per  Aida Carrasco

ÚLTIMS ARTICLES