COMPARTEIX

Notícies
28 DE SETEMBRE DEL 2022 per TRESC

 Cròniques futboleres

Cròniques futboleres

Quan acaba el partit, molts busquem la mirada de les nostres plomes preferides per tal que ens expliquin allò que no hem sabut veure. Els cronistes lliguen accions de joc amb elements culturals, polítics o socials, i ens permeten anar més enllà del resultat per entendre la dimensió de cada partit. Ramon Besa, Francisco Cabezas i Laia Bonals representen tres generacions de cronistes futbolers que cada cap de setmana ens delecten amb cròniques que són també petites obres literàries.
Conversaran sobre els seus mètodes i les seves visions amb Marcel Beltran, que ha estat l'editor del llibre 'Perder', de Francisco Cabezas. Una novel·la de ficció on el protagonista és, és clar, un cronista futboler.

 

Ramon Besa és cap d'esports d'El País a Catalunya, Francsico Cabezas cap d'esports d'El Mundo Catalunya, Laia Bonals periodista del diari Ara i Marcel Beltran director web de Panenka. 

 Esports de revista

Esports de revista

En un panorama mediàtic on les notícies viatgen a tota velocitat, tres revistes amb seu a casa nostra expliquen històries amb la calma i la profunditat necessàries per gaudir-les. Són històries que van molt més enllà del resultat d'un partit, del podi d'una cursa o de les dècimes d'un rècord del món: són històries humanes que ens ajuden a entendre la dimensió de l'esport. La Laia Cervelló conversarà amb l'Olga Ábalos, l'Àlex López-Vendrell i l'Aitor Compañón sobre la necessitat de mantenir aquest tipus de publicacions que viuen a contracorrent, i dels desafiaments que encaren en el seu dia a dia.

 

 

Olga Ábalos és la directora de la revista Volata, Àlex López-Vendrell gerent de la revista Panenka, Aitor Compañón redactor de la revista Fosbury i Laia Cervelló redactora d'esports de 8TV.

 La part fonda de la piscina

La part fonda de la piscina

La salut mental és un tema que tot just comença a guanyar pes dins l'esport, però que fins fa ben poc havia estat silenciat i estigmatitzat. La veneració dels esportistes, convertits sovint en autèntiques màquines de guanyar, fan oblidar que són també persones amb una salut física i mental determinades. El llibre 'Jesús Rollán eterno' aborda aquesta problemàtica a través de 60 testimonis que recorden el mític porter de waterpolo que va acabar suïcidant-se. Els seus autors, Francisco Ávila i Alberto Martínez, conversaran amb el psicòleg esportiu i exporter de waterpolo Iñaki Aguilar.

 

 

 

Francisco Ávila és cap d'esports de l'Agència EFE, Alberto Martínez redactor del diari As i Iñaki Aguilar psicòleg esportiu i exporter de waterpolo.

 Lady Tyger: una pionera al ring

Lady Tyger: una pionera al ring

La presència de les dones en l'esport és ja una realitat, tot i que la lluita per guanyar reconeixement i assolir les mateixes condicions que els seus homòlegs homes continua. Bona part de la inspiració en aquesta lluita ve de les pioneres en l'esport femení; dones com Marian Trimiar, 'Lady Tiger', la primera que va aconseguir una llicència per boxejar als Estats Units. Silvia Cruz Lapeña, autora del llibre que repassa la seva vida, parlarà amb el periodista Jordi Brescó sobre una esportista que va superar totes les barreres: masclisme, pobresa i racisme, i de qui fa anys que ningú sap res de la seva vida.

 

 

Silvia Cruz Lapeña és redactora cap d'El País Audio i Jordi Brescó és redactor de Salvados. 

 
Reserva la teva invitació, aquí!
 
 

per  TRESC

ÚLTIMS ARTICLES