COMPARTEIX

L'estiu és la temporada dels festivals musicals a Barcelona, i el Cruïlla sempre tindrà un lloc assegurat en el calendari. Per a la seva edició 2022, ens presenten un cartell d'artistes amb el qual no només demostren que són un festival divers i irrepetible, sinó també tota una experiència cultural. Aquí et recomanem 10 concerts que no hauries de perdre't aquest cap de setmana al Parc del Fòrum. Música i art davant del mar.

 

 Residente

Residente

Dijous 7

Des que va aparèixer a l'escena musical llatina amb el seu grup Calle 13, Residente ha demostrat que sí que és possible fer un reggaetón diferent. Un que inclogui el dembow per al ball intens i versos per a reflexionar. Aquesta és la fórmula de l'èxit que el músic porto-riqueny portarà, per segona vegada, al Cruïlla.

 Molotov

Molotov

Dijous 7

Els mexicans de Molotov ja són icones del rap-rock a Llatinoamèrica. Els seus èxits 'Frijolero', 'Puta' i 'Gimme tha power' són prova d'aquesta actitud contestatària, descarada i sense pèls a la llengua. Amb ells, el pogo i els salts estan assegurats.

 Jack White

Jack White

Divendres 8

És difícil etiquetar la música que ha creat Jack White des que va dissoldre The White Stripes i va iniciar la seva carrera com a solista. Per descomptat, el de Detroit continua explorant aquest rock de garage amb riffs enganxosos, però també ha inclòs elements del progressiu, el blues i la música experimental, deixant clar que és molt, molt més que 'Seven nation army'.

 

 Duran Duran

Duran Duran

Divendres 8

Un dels fills predilectes del new wave britànic sorgit en els anys vuitanta. L'agrupació de Birmingham arriba al Cruïlla amb un nou disc sota el braç, 'Future Past' (2021), i una nominació al Saló de la Fama del Rock and roll. Melancolia i sons de llegenda.

 Hot Chip

Hot Chip

Divendres 8

Els anglesos Hot Xip tenen el so del segle XXI a les seves venes. En els seus set discos d'estudi han abordat des del synthpop fins al indie rock, demostrant així la seva gran vocació per la música electrònica més orgànica. A l'agost llançaran el seu nou àlbum, 'Freakout/Release' (2022), i segurament ens presentaran diversos avançaments.

 Sleaford Mods

Sleaford Mods

Divendres 8

El post-punk electrònic existeix, i té en Sleaford Mods a un dels seus principals representants. El duo britànic va editar 'Spare Ribs' en el 2021, on van consolidar la seva proposta de versos esmolats, ritmes precisos i instrumentació contundent.

 Zahara

Zahara

Divendres 8

L'andalusa és l'autora del disc espanyol més significatiu del 2021: 'PUTA'. En el mateix títol, Zahara ens deixa clar que la seva música és més que una fusió de sons electrònics i actuals; és un manifest en forma de cançons contra el masclisme i l'opressió. Al Cruïlla caldrà escoltar-la atentament.

 

 Juan Luis Guerra

Juan Luis Guerra

Dissabte 9

La bachata i el merengue, tal com els coneixem ara, no serien el mateix sense Juan Luis Guerra. Amb més de 60 milions de discos venuts a tot el món, el dominicà és una icona de la música llatinoamericana contemporània. I en els seus concerts, on solen sonar èxits com 'La bilirubina' i 'Ojalá que llueva café', està prohibit no ballar.

Rubén Blades amb Roberto Delgado Orquesta

Rubén Blades amb Roberto Delgado Orquesta

Dissabte 9

Acompanyat de la Big band de Roberto Delgado, el panameny Rubén Blades es pujarà a l'escenari del Cruïlla per a presentar el seu disc més recent , 'Salswing' (2021), però també per a interpretar clàssics com 'Decisions' o 'Pedro Navaja', alguns dels molts èxits que l'han convertit en una veritable llegenda de la salsa mundial.

 Tanxugueiras

Tanxugueiras

Dissabte 9

Les gallegues van sorprendre a tota Espanya quan van cantar al Benidorm Fest i van guanyar el favor del públic. Ara estan a punt de presentar el seu tercer disc, que inclou els senzills 'Midas', 'Terra', 'Figa'. Sens dubte, són una de les revelacions de l'escena local.

Encara no tens la teva entrada? Adquireix-la amb descompte aquí!


per  TRESC

ÚLTIMS ARTICLES