COMPARTEIX

27 DE JUNY DEL 2022 per Oriol Aguilà, director del Festival Castell de Peralada
El Festival Castell de Peralada vol fer realitat EL SOMNI D’UNA NIT D’ESTIU i us acosta les propostes més seductores de lírica i dansa per a què pugueu gaudir de les nits a Peralada des del 8 de juliol i fins el 6 d’agost.
 
Amb aquest esperit, presentem la nova producció d’òpera d’enguany The Fairy Queen, La Reina de les Fades de Henry Purcell. Una proposta barroca que ens acostarà al món màgic dels somnis amb un muntatge immersiu per deixar-se anar sota les estrelles. L’aposta d’arts escèniques del programa.
 
Els altres dos títols d’òpera que presentarem aquest estiu, seran la icònica Nabucco de Verdi amb el Cor i la Orquestra del Teatro Real, i Hadrian, la segona incursió a l’òpera del geni musical Rufus Wainwright, una historia d’amor universal.
 
Al recinte de l’Església del Carme, podrem gaudir de quatre veus femenines que  es troben en el top de la lírica actual: Emily d’Angelo, Sonya Yoncheva, Lise Davidsen i Ermonela Jaho. Un espai íntim on gaudir d’aquestes grans veus serà un privilegi molt especial. Qui no conegui l’Església del Carme, aquesta és una recomanació infal·lible. Qui ja coneix aquest espai, sap que és un marc únic per viure propostes musicals.
 
Una altra de les figures destacades serà evidentment La nit de Josep Carreras. El mític tenor protagonitzarà un concert dalt de l’escenari del Festival amb l’Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu. En un homenatge que Peralada vol fer a un dels grans tenors de la nostra historia.
 
I en l’apartat de dansa, tres propostes diferents alhora que veritables esdeveniments. Per aixecar el teló del Festival arriba una de les grans companyies internacionals, amb caràcter de veritable espectacle inaugural, la Bayerisches Staatsballett – Ballet de l’Òpera de Munic  - que pujarà a l’escenari per oferir-nos un triple bill de coreògrafs de referència. En el recent estrenat Celler Perelada gaudirem de l’elegància de Sergio Bernal i per cloure el Festival, qui millor que Carlos Acosta, el carismàtic ballarí que acomiadarà aquesta edició 2022, en un espectacle que protagonitza de forma excepcional dalt de l’escenari.
 
Un cartell pensat per a fer viure i gaudir plenament l’estiu.
 
 
 

per  Oriol Aguilà, director del Festival Castell de Peralada

ÚLTIMS ARTICLES