COMPARTEIX

Notícies
9 D’AGOST DEL 2021 per Elisenda Triadó

Tots els espectacles seran de pagament amb un -20% de descompte per a socis del TRESC

 

Els grans esdeveniments d’aquest any estan al punt de mira. Cada festival o fira ha trobat diferents fórmules per mantenir la seguretat a la vegada que intenten no perdre l’essència d’allò que els fa únics. Enguany FiraTàrrega recupera la presencialitat i l’espai públic per a la creativitat i per al gaudi de les arts escèniques, una tasca difícil i que ha suposat un gran esforç d’organització, ja que si alguna cosa caracteritza Fira Tàrrega és recórrer carrers i l’espontaneïtat. Per això, pren com a referent conceptual «Habitar l’espai», que sintetitza la imatge de l’edició 2021 i que la Fira creu més necessari que mai.

Aquesta edició, a més, també serveix per commemorar els 40 anys de la Fira que no es van poder celebrar el 2020. Una exposició recollirà el seu recorregut des de 1981 fins el 2021, 40 anys en els quals Fira Tàrrega ha esdevingut un referent per a les arts de carrer.

El leitmotiv de l’edició es resumeix i s’actualitza en l’enunciat «Habitar l’espai» que vol visibilitzar l’espai públic com l’espai comú, que pren tot el seu sentit quan l’habitem

L'espai públic és el tret principal d'identitat de FiraTàrrega, on les arts escèniques desenvolupen la imaginació i l’esperit crític. Aquest any però, la Fira té alguns canvis deguts a les restriccions que encara afecten els esdeveniments culturals. Per exemple: tots els espectacles d’aquesta edició són de pagament, a preus populars i amb limitacions d’aforament. La programació de carrer serà en 4 grans espais amb control d’aforament i reserva prèvia. No hi haurà programació oberta i de lliure accés pels carrers de la ciutat, excepte una instal·lació fixe i de gran. Altres limitacions que també afecten aquesta edició excepcional són la limitació de la Zona d’Acampada, únicament operativa per autocaravanes, i el fet que no s’oferirà programació musical al final de la jornada.

 

Programació: 10 espectacles que no et pots perdre!

L’esdeveniment presencial de FiraTàrrega 2021 acull cinquanta propostes artístiques, entre les quals 22 projectes procedents del viver creatiu d el programa Suport a la Creació. És difícil escollir, però destaquem 10 espectacles de diferents disciplines, procedències i temàtiques entre els quals segur que en trobeu algun que us fa anar a Fira Tàrrega! Al final de l’article, trobareu el teaser de la programació 2021!

 

 

'TOUR' · Carla Farreny - Circ / Ceràmica

'TOUR' · Carla Farreny - Circ / Ceràmica

Artista multidisciplinària fascinada pel treball manual i l’artesania. Formada en trapezi fix i verticals, en dansa i en ceràmica, ha treballat en els àmbits de les arts escèniques i les arts plàstiques. Tour és el seu primer projecte personal, una peça híbrida que li permet reflexionar sobre la transmissió dels oficis i posar en diàleg dues disciplines aparentment allunyades com la ceràmica i el trapezi, per trobar els nexes que tenen en comú.

'MDR - MORT DE RIURE' · Los Galindos - Circ / Humor

'MDR - MORT DE RIURE' · Los Galindos - Circ / Humor

Tres pallassos s’enfronten a un conflicte inesperat. Una persona del públic ha mort de riure durant l’espectacle precedent. Què faran? La justícia els farà costat? Els condemnaran? Melon, Rossinyol i Mardi us necessiten per contagiar optimisme i atiar l’esperit crític. Un espectacle de clown que posa en qüestió l’arbitrarietat de la justícia des de l’humor i la vivència del pallasso. Un espectacle de circ improbable per morir-se de riure.

'CONTAINER' · Emilia Gargot - Teatre / Suport a la creació

'CONTAINER' · Emilia Gargot - Teatre / Suport a la creació

L’adolescència és una guerra, ser jove una revolució i si formes part d’aquests camps de batalla, aquest espectacle és per a tu. Una oportunitat per a jugar una partida sense conseqüències; inicia sessió per a traslladar l’odi que es crea a les xarxes socials a l’espai públic real. Sense filtres ni censures, sigues el teu jo virtual en un espai idoni per alliberar el teu odi. A través d’un contenidor en flames, un avatar i els teus Whatsapps, treu sense por el teu hater interior. Si l’odi és igual de natural que l’amor... Tu què odies?

'PICADERØ' · Haa Collective - Circ / Suport a la creació / Territoris identitats

'PICADERØ' · Haa Collective - Circ / Suport a la creació / Territoris identitats

Experiència transdisciplinària, basada en el circ contemporani, el paisatge sonor i la instal·lació. Un escenari mòbil inspirat en la forma i el moviment d’una baldufa que esdevé instrument musical mentre l’artista sonor i els performers interactuen. El seu moviment rotatori i circular ens dibuixa el pas del temps. També es pot identificar com un artefacte lúdic o esdevenir el reflex d’un picador eqüestre on els equins són lligats per a la seva domesticació. La recerca de l’equilibri en la inestabilitat, l’acceptació dels límits per trobar la llibertat.

'ECHOES  Cia. Moveo Dansa'

'ECHOES Cia. Moveo Dansa'

D’on neixen les nostres accions, els nostres pensaments, els nostres desitjos? Són propis o són ecos del món que ens envolta? Peça que evoca, de manera lúdica i irònica, el desig d’individualitat i les connexions/interdependències que existeixen entre nosaltres i fa aflorar les contradiccions entre la necessitat de pertinença i la d’existir com a individu, des d’un llenguatge propi profundament físic que barreja el teatre, la dansa i l’acrobàcia, i creant una experiència col·lectiva.

'KUJIRA' · Centre De Titelles De Lleida - Teatre / Itinerant / Titelles / Públic Familiar

'KUJIRA' · Centre De Titelles De Lleida - Teatre / Itinerant / Titelles / Públic Familiar

Espectacle familiar itinerant on Kujira, una enorme balena blava, s’obre camí per la ciutat fent sentir el seu cant. Un cant a la vida i al respecte pel medi ambient, que interpel·la l’espectador sobre la responsabilitat col·lectiva envers l’emergència climàtica. La seva majestuositat física front a la fragilitat de la seva estructura i materials, exemplifica com la immensitat de la natura se sustenta en un delicat equilibri de l’ecosistema

'PARNÉ' · Glòria Ribera Música - Teatre / Suport a la creació

'PARNÉ' · Glòria Ribera Música - Teatre / Suport a la creació

Un espectacle de cuplet. Un concert performàtic de revista. Amb l’humor per bandera, replanteja el fet escènic com una experiència transversal davant d’una falsa nova normalitat. Un collage de política i glamur que reivindica la vida més enllà de la norma, on el gènere i el poder són els principals pilars d’una col·lecció cançons censurades els darrers cent anys i qui sap si potser demà…

'ALOHA FROM HAWAII' · Vero Cendoya I Mar Gómez - Dansa / Públic Familiar

'ALOHA FROM HAWAII' · Vero Cendoya I Mar Gómez - Dansa / Públic Familiar

Elvis Presley va protagonitzar el 1973 el primer concert de la història retransmès via satèl·lit a una audiència de 1.500 milions de persones. Ara, dues dones han decidit que és el seu moment. Dues dones empoderades que busquen el seu bany de multituds. Vestides d’Elvis Presley, fartes de demanar respecte, afecte i amor. Poc a poc, van reduint les seves expectatives, per adaptar-se a la realitat de la seva audiència, fins al punt d’acabar actuant només per a elles mateixes. Una peça de dansa per a tots els públics que parla de la necessitat de dues dones de ser valorades en un món d’homes.

'FLAMENCO SIN OJANA' · Chicharrón Circo - Circ / Flamenco

'FLAMENCO SIN OJANA' · Chicharrón Circo - Circ / Flamenco

Chicharrón és la darrera baula d’una dinastia flamenca que arriba amb la seva tartana, on hi guarda tots els complements de la penya familiar. Un espectacle unipersonal que fusiona els ritmes i els compassos del flamenc amb els malabars. Un cant a la llibertat, un homenatge a la cultura flamenca, a la dona i a tot el que ens depara la vida. Un mestissatge d’arts, humor i autenticitat que vestirà les nostres vides amb un alegre vestit de llunes. Ole…

'NUYE' · Companyia De Circ ‘Eia’ - Circ

'NUYE' · Companyia De Circ ‘Eia’ - Circ

Espectacle per a sis acròbates que sorgeix de l’exploració dels diferents aspectes de les relacions de parella a través de les disciplines dels portés acrobàtics i els jocs icarians. En acrobàcia, les dinàmiques de parella són essencials. Estar en contacte amb l’altra persona, tocar-se i comunicar-se molt profundament de manera no verbal, gestionar els estats d’ànim, la càrrega física i les emocions de l’altre. Anar i venir entre un mateix i els altres, en una recerca constant per a completar-nos, és l’eix d’aquesta proposta circense i coreogràfica.

 

Compra entrades amb -20% de descompte! 

 

 

 


per  Elisenda Triadó

ÚLTIMS ARTICLES