COMPARTEIX

El Festival Dau Barcelona, que s’havia de celebrar presencialment el cap de setmana del 14 i 15 de novembre, ha adaptat els seus continguts al format virtual per ajustar-se a les mesures imposades per la situació sanitària. Organitzat per l’Institut de Cultura de Barcelona i comissariat per l’Oriol Comas, el festival d’enguany comptarà amb molt contingut propi i donarà suport comunicatiu a les activitats que organitzaran les editorials de jocs en els seus propis canals durant els dies de festival. 

L'esforç principal de l’edició virtual ha estat dotar el web d’un contingut molt informatiu i útil per a tothom, tant per aquells avesats a jugar com els que no. El joc de taula ha estat una activitat que s’ha vist molt incrementada durant el confinament i que ha guanyat nous seguidors. És per aquest motiu que el portal del Dau Barcelona virtual ha procurat mantenir les seccions principals del festival per esdevenir un punt d’informació i d’entreteniment únic. 

Al web hi trobaràs Els jocs del Dau, amb apartats com l’autor convidat, que enguany és l’alemany Klaus Teuber (creador de Catan, possiblement l’autor més important d’avui en dia); la conferència inaugural; la Zona de Prototips, o dos jocs de participació. També es manté l’apartat del Dau Històric virtual, que constarà de breus gravacions on els principals clubs de joc històric de Catalunya expliquen les seves activitats i descriuen alguns dels millors jocs històrics així com les seves diferents modalitats.

El Dau tradicional, degut a les seves característiques, no es podrà adaptar al format virtual, que haurà d’esperar a 2021 per a tornar a oferir les seves propostes. Què es podrà fer aquest any?

La fórmula del joc

Des de la primera edició de 2012, Dau Barcelona ha comptat amb un gran joc de participació obert a tots els assistents, que els últims anys ha estat creat per Tot Jugar, especialistes en jocs de deducció per a un nombre elevat de participants. Com cada any, entre tots els encertants se sortejarà un gran lot de jocs de taula, obsequi de les editorials que donen suport al festival. Aquesta vegada el joc, que duu per títol "La fórmula del joc", serà totalment virtual, es jugarà només a la pàgina web del Dau, exclusivament els dies 14 i 15 de novembre.

Kahoot!

El festival ha preparat quatre jocs de preguntes a través de l’aplicació Kahoot! que se celebraran diumenge 15 de novembre a les 12 h (12:30 h en castellà) i a les 17 h (17:30 h en castellà). Per a participar-hi tan sols es necessita un mòbil o una tauleta amb aquesta app descarregada i molts reflexes per contestar ràpid el qüestionari.

Joc online

Existeixen de fa uns quants anys diverses plataformes que permeten jugar jocs de taula. Enguany, amb la pandèmia, han agafat molta volada. Hem dedicat una secció del lloc web a explicar al públic familiar de Dau com funcionen i com accedir-hi. 

#ElsDausdelDau

Amb la voluntat de tornar a reunir la comunitat de jugadors i jugadores del Dau Barcelona, el festival ha organitzat una activitat que omplirà la xarxa de fotografies amb les partides que es facin des de casa durant els dies que s’hauria celebrat el Dau Barcelona.

 

Tot això i més t'esperen el cap de setmana del 14 i 15 de novembre! El web del DAU.

 


per  TRESC

ÚLTIMS ARTICLES