COMPARTEIX

Recomanacions
8 D’OCTUBRE DEL 2020 per TRESC

Sitges és converteix del 8 al 18 d'octubre en l'epicentre del cinema de terror i fantàstic. Serà un festival especial amb mesures excepcionals però amb una programació farcida de talent i de grans estrelles! De fet, han confirmat la seva assistència a la cita actrius i actors de la talla de Mario Casas, Aura Garrido, Miki Esparbé, Rosie Day, Natalia Tena o Najwa Nimri, que rebrà el Gran Premi Honorífic!

La programació

La inauguració serà el 8 d'octubre, amb la projecció de l'espanyola 'Malnazidos'. La pel·lícula dirigida per Alberto de Toro & Javier Ruiz Caldera presenta un episodi en què mesos de combats sagnants han deixat milers de morts a les trinxeres. Jan Lozano, capità de la cinquena brigada, cau presoner. Però un perill més gran obligarà els bàndols rivals a unir-se contra un nou i desconegut adversari: hauran de deixar de banda l’odi mutu i així evitar convertir-se en? Zombis. Els reis de la comèdia Javier Ruiz Caldera i Alberto de Toro entren per la porta gran al cinema bèl·lic i fantàstic.

El present i el futur del gènere seran a Sitges 2020. Títols com 'Relic', 'Mosquito State' o 'Le dernier voyage' de Paul W.R., entre molts altres, suposen el debut en el llargmetratge dels seus autors i es podran descobrir del 8 al 18 d’octubre. El Festival exerceix des de sempre una funció essencial com a revelador de talent en l’àmbit del cinema de gènere i són nombrosos els exemples al llarg de la seva història. Quentin Tarantino va presentar a Sitges el seu debut, 'Reservoir Dogs', l’any 1992, quan era un desconegut per al públic i l'any passat va guanyar 'El hoyo', debut de Galder Gaztelu-Urrutia que ha esdevingut després un autèntic èxit a nivell mundial i que potser arribarà als Oscars!

A banda del descompte habitual per ser soci del TRESC, també podràs gaudir d’un descompte especial per les pel·lícules de ‘Tailgate’, un thriller tens amb comicitat negra; ‘Jumbo’, en què Noémie Merlant s’enamora d’una màquina; ‘Initiation’, una onada de crims relacionats amb les xarxes socials; ‘Lucky’, un inquietant thriller de terror que disecciona els mecanismes de la violència masclista; ‘L’état sauvage’, un western amb accent francès i feminista; ‘La nuée’, que deixa veure l’estranya relació d’una grangera amb els saltamartins comestibles que cria; ‘Sea fever (Contagio en alta mar)’,  una mena d’‘Alien’ o ‘La cosa’ a alta mar; i la pel·lícula d’animació ‘Beauty Water’ del coreà Cho Kyung-Hun.

El festival del 2020

La 53a edició presenta unes xifres que prometen emocions fortes i experiències úniques: 254 peces dins el programa oficial, 12 presentacions de llibres, còmics i festivals a la sala Garbí del Meliá, més de 20 activitats del Sitges Film Hub, 3 exposicions, 3 llibres oficials del Festival, 2 concursos i una renovada oferta d'activitats paral·leles per gaudir del cinema en família i ensenyar als més petits la passió pel fantàstic amb la secció Fantàstic Kids, la nova Puck Cinema Caravana, 11 projeccions d'animació de Cinema a la fresca a l'Hort de Can Falç i 4 al Centre Cultural Miramar, 4 tallers online, 3 sessions de Lectures Compartides a les Biblioteques. I tot això sense oblidar els 10 estands a la nova Fanshop Area davant de l'Ermita de Sant Sebastià i davant del mar per agafar forces. Sitges 2020 ja és a punt per rebre el millor del fantàstic. Ara, només faltes tu.

Durant onze dies, Sitges serà novament el punt de trobada dels amants del gènere, tant a les sales de cinema del certamen com a través d'una sala virtual, dissenyada per la plataforma FestivalScope-Shift72. El Festival presencial continuarà mantenint les seves cinc pantalles habituals: Auditori Meliá Sitges, Retiro, Prado, Brigadoon i la Sala Tramuntana, així com també seguirà oferint les sessions gratuïtes a l'Hort de Can Falç. 

Aquesta edició està adaptada a les noves circumstàncies però sense perdre el múscul programador atrevit, sorprenent i representatiu que caracteritza el Festival. Les sessions presencials amb més espai entre projeccions per a la desinfecció professional de sales per Active Desinfección, l'innovador sistema SGAirQ d'Indoorclima al Meliá, que mesura i millora la qualitat de l'aire en temps real, seients numerats i preassignats a totes les sales facilitant l'accés al públic. A més, l'agència CHINA, col·laboradora i responsable del cartell i de l'espot de l'edició d'enguany, ha dissenyat dos models de mascaretes de protecció inspirades en la imatge d'aquest any del Festival, una per al públic i l'altra per al personal de l'organització.  


per  TRESC

ÚLTIMS ARTICLES