COMPARTEIX

Notícies
8 DE SETEMBRE DEL 2020 per Marc Lloret, director artístic del MMVV

La 32a edició del Mercat de Música Viva de Vic ha hagut de reconvertir-se al món digital a causa de la covid19. Això vol dir que la web del Mercat (www.mmvv.cat) oferirà al voltant de quaranta concerts que s’hauran enregistrat prèviament. A partir de dimarts 15 i fins divendres 18 de setembre cada dia podreu gaudir de deu de les actuacions enregistrades a l’Atlàntida de Vic.

A la web hi podreu trobar el moment en el que s’estrenen els concerts. Però no patiu, si no arribeu a temps o se us solapen concerts, quedaran penjats uns dies. Què és el que hi trobareu? Doncs, com gairebé sempre al Mercat, estrenes de projectes consolidats, debuts d’artistes que es volen donar a conèixer, propostes especials i perles per descobrir.

Si voleu enganxar-vos des del principi, ho podreu fer amb el concert inaugural, que enguany el protagonitzen Maria Arnal & Marcel Bagés, diumenge 13 de setembre i serà l’aperitiu de luxe d’aquesta edició.

Dimarts 15 de setembre ja podreu copsar la diversitat d’estils: des de la cançó més tradicional amb Toni Xuclà, Clàudia Cabero i Gemma Abrié fins a l’evolució d’aquesta tradició amb Meritxell Neddermann; de la rauxa i personalitat del jazz de la jove Alba Careta liderant el seu grup ara cantant, ara amb la trompeta, a la solemnitat i l’experiència de Carles Cases al piano, acompanyat de cordes i homenatjant al recentment desaparegut Ennio Morricone; o de propostes més intimistes com la dels portuguesos Dos, Pois a la festa de Bemba Saoco o els valencians La Fúmiga. El pop d’orfebreira de Renaldo & Clara, el blues rock d’Èric Vinaixa i la cançó fusió dels extremenys Javato y Los Disfrutones arrodoniran el primer dia de programació musical.

Dimecres 16 s’estrenarà l’espectacle guanyador del Premi Puig Porret 2019, Constel·lacions de Núria Andorrà, un show entre la percusió, el vídeo i el circ, carregat d’estímuls visuals i rítmics. En aquesta línia, component i creant des del risc i l’experimentació, podrem veure Carles Viarnès al piano i sintetitzadors. També serà el dia de propostes recentment aparegudes com la de la cantant Paula Peso, el grup Lavanda o el duet Alex Serra & TotiDub. Aquests compartiran dia d’estrena amb altres propostes amb una certa trajectòria com el flamenc i la fusió llatina de Las Migas o el folk country de Matthew McDaid. El rap dels gallecs SonDaRúa i la cançó del mallorquí Roger Pistola, completen la jornada juntament amb l’estrena de les noves cançons de Koko Jean & The Tonics i el seu power soul.

Dijous 17 atorgarà el protagonisme a les propostes de fusió com el funk pop de la baterista i cantant Nerea Bassart, el duet Júlia Colom & Toni Vaquer, que beuen de la música tradicional mallorquina i la revisiten des del jazz, el latin jazz del trompetista cubà Carlos Sarduy, i la posada al dia, des de l’electrònica, de les tradicions gallega, amb Laura LaMontagne, i del flamenc, amb RomeroMartín. Aquest tercer dia comptarà amb projectes solvents, però relativament joves com el del cantautor anglès Sam Berridge, el súpergrup de rock de tall clàssic Mi Capitán, el duet d’orgue Hammond i bateria Corcs Drum & Organ o la sofisticació del pop electrònic i r’n’b d’EJ Marais. Per arrodonir el dia, el nou espectacle de Lídia Pujol, dedicat a la cantautora Cecilia.

I el darrer dia, divendres 18, comptarà amb la força i la personalitat de dones com les Pinpilinpussies  i el seu indie rock amb aroma dels 90’s, Nakany Kanté i el seu pop mandinga, Querlat Lahoz i l’actualització de la tradició del flamenc amb una veuassa imponent, el pop electrònic i ballable de Dolo Beltrán o l’atreviment d’Elisabet Raspall que s’acompanya de Belén Cabanes a les (atenció!) castanyoles. Aquest repóker d’artistasses s’acompanyarà de les estrenes dels andalusos Califato 3/4 i el seu hip hop flamenc, el trap de The Tyets, les cançons marineres d’El Pony Pisador i el pop rock dels valencians Tardor.

Poseu-vos els auriculars i escolteu els grups i artistes que donaran a parlar en el futur més proper. 


per  Marc Lloret, director artístic del MMVV

ÚLTIMS ARTICLES