COMPARTEIX

El BONUS CULTURA és una iniciativa impulsada per 5 entitats del sector cultural (ADETCA, ASACC, Cambra del Llibre de Catalunya, Gremi de Cinemes de Catalunya i Gremi de Llibreters de Catalunya), que compta amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona, que té com a objectiu incentivar el consum cultural en el sector empresarial de la cultura de Barcelona.

L’Ajuntament de Barcelona posarà en circulació 200.000 bonus des del 13 de juliol i fins a finals d’any per bonificar la despesa en cinema, espectacles de música i arts escèniques, i llibres, amb l’objectiu d’impulsar el consum de cultura per part de la ciutadania i, d’aquesta manera, l’activitat empresarial vinculada a les indústries culturals. S’hi inverteixen 2 milions d’euros provinents del fons extraordinari de recuperació de l’economia a Barcelona creat a través del CECORE (Centre de Coordinació de la Resposta Econòmica), activat pel Consistori des de l’àrea econòmica arran de la crisi del Covid-19.

Com funciona el Bonus Cultura?

El Bonus Cultura té un valor de 40€ i serà vàlid per a qualsevol compra en els establiments  adherits a la iniciativa realitzada a partir de la seva entrada en vigor i ?ns al 31/12/2020. Dins del  termini establert, es permet la compra d’entrades corresponents a sessions de cinema, concerts i espectacles posteriors a aquesta data.

L’usuari del Bonus Cultura paga 30€ [+ 1€ de despeses de gestió] i l’Ajuntament de  Barcelona li n’afegeix 10€. No hi ha límit de compra de Bonus Cultura per usuari, ni cap límit per utilitzar-ne més d´un en una mateixa compra.

Aquest producte, que es podrà adquirir a bonuscultura.com/barcelona, permet a l’usuari obtenir un codi , que es bescanvia a l’establiment en la compra d’entrades o llibres. En cas que el valor de la compra sigui superior al valor del Bonus Cultura, l’usuari haurà d’abonar-ne la diferència. En cas que el valor de la compra sigui inferior al valor del  Bonus Cultura, l’establiment lliurarà a l’usuari un val de compra personalitzat pel valor diferencial, a gaudir en el mateix establiment durant un temps limitat.

Es preveu una primera emissió d’abonaments Bonus Cultura a partir del 13 de juliol, coincidint amb el Dia del Llibre i la Rosa d’enguany, i una segona al setembre, paral·lelament a la Setmana del Llibre i l’època d’estrenes teatrals, que s’allargarà fins a finals d’any.

Aquesta iniciativa és fruit de la col·laboració de l’Ajuntament amb ADETCA (Empreses de Teatre de Catalunya), asacc (Associació de Sales de Concerts de Catalunya), la Cambra del Llibre de Catalunya, el Gremi de Llibreters de Catalunya, el Gremi de Cinemes de Catalunya i el TresC Comunitat de Cultura.


per  TRESC

ÚLTIMS ARTICLES