COMPARTEIX

La quarta sessió del cicle #aTRESCbandes ha tingut lloc el dijous 21 de maig del 2020, dedicada a fer anàlisi del sector de la música clàssica amb Enric Martínez-Castignani (cantant d'òpera), Joan Oller (director del Palau de la Música Catalana) i Oriol Aguilà (director del festival Castell de Peralada). Degut a problemes tècnics sorgits durant el directe, no et podem oferir l'enregistrament de la sessió, només la part final corresponent a l'entrevista a Oriol Aguilà que trobaràs al nostre Instagram TV. A continuació, compartim les principals idees dels nostres convidats.

Enric Martínez-Castignani, Joan Oller i Oriol Aguilà són persones vinculades a la música clàssica per vocació, professió i devoció. Durant les entrevistes, tots 3 van remarcar la importància del factor passional i emocional per generar i consolidar propostes culturals i artístiques sòlides. Al llarg de la sessió, els 3 entrevistats van insistir en la importància de la relació entre cultura i educació, en la necessitat de parar atenció al públic jove més que mai i de posar en valor la cultura a nivell social, en l'oportunitat de que projectes culturals treballin de manera col·laborativa i cohesionada, i en la preponderància de l'experiència presencial per connectar amb el factor emocional. 

 Enric Martínez-Castignani · Cantant d'òpera

Enric Martínez-Castignani · Cantant d'òpera

"Des de la vessant més positiva, vull expressar el meu respecte i amor pel que fem els implicats al sector de la cultura. Hem d'entendre que tots/es estem en el mateix vaixell i que hem de treballar plegats per construir una realitat diferent que sigui beneficiosa per la Comunitat."

Recomanacions culturals:
- Musica per Llaüt de J.S.Bach
- El llibre 'Biografia del silencio' de Pablo d’Ors
- El llibre 'Fragmentos' de George Steiner

 Joan Oller · Director del Palau de la Música Catalana

Joan Oller · Director del Palau de la Música Catalana

"Res pot substituir a la música en directe. L'experiència vivencial del directe és un valor per ella mateixa. Cal que ens adaptem a les noves circumstàncies però sense renunciar mai a la música en directe. Ara més que mai, la missió del gestor cultural és ajudar a la connexió artista públic."

Recomanacions culturals:
- La Primera i Novena simfonia de Mahler
- El llibre 'Canto jo i la montanya balla' d'Irene Solà
- El llibre 'La música de los números primos' de Marcus du Sautuy

 Oriol Aguilà · Director del festival Castell de Peralada

Oriol Aguilà · Director del festival Castell de Peralada

"Cancel·lar el Festival Castell de Peralada 2020 ha estat una de les decisions més complicades de la meva carrera. Ho hem hagut de fer pensant en la seguretat del nostre públic i del nostre equip. Ara hem de treballar perquè totes les temporades, festivals i programadors de música clàssica hi siguem al 2021!"

Recomanació cultural:
'Saul' de Händel, amb la posada en escena de Barrie Kosky, del Festival de Glyndebourne, i direcció musical de Ivor Bolton.

Des del TRESC hem posat en marxa #aTRESCbandes, un cicle de trobades online per analitzar la incidència i les perspectives de futur del sector cultural, amb l’objectiu de reflexionar com a sector de les conseqüències de la crisi per a la cultura i per a tots els agents que intervenen en la seva cadena de valor, començant pels artistes i acabant pels públics.

Cada dijous, a les 18:30H, a través d’Instagram Live al nostre perfil: @tresccultura.


per  TRESC

ÚLTIMS ARTICLES