COMPARTEIX

Notícies
13 DE MARÇ DEL 2020 per TRESC

Quan ja no sàpigues a quin joc de cartes jugar, que ja hagis esgotat les opcions del parxís, l’oca, el dominó o el bingo, llavors serà el moment de treure-li la pols als jocs de taula que tens a l’armari. Sí, aquells que hi jugaves en família o amb els amics i que t’hi passaves tardes d’estiu enganxat al taulell. No els hauríem d’oblidar mai! Pot ser ni recordes que els tens, per això el TRESC et fa una mica de memòria:

 Escacs

Escacs

Amb què t’agrada jugar? Les blanques o les negres? Hi ha un estudi que ha analitzat totes les partides dels tornejos internacionals que es juguen anualment, i ha demostrat que l’avantatge de sortida jugant amb les blanques, et brinda més possibilitats de guanyar que si ho fas amb les negres. Però mai se sap. Protegeix el Rei amb els teus peons, cavalls, torres i alfils i utilitza la Reina per reduir les peces del contrari! 

 Risk

Risk

N’hi ha de tots tipus i de tots colors: d’El Senyor dels Anells, d’Star Wars, una versió europea... però nosaltres som del model clàssic. Hauràs de posar a provar la teva capacitat tàctica i de negociació per acabar conquerint el món. Des de Kamchatka, passant per Europa del Nord, fins a Groenlandia. Fes més gran el nombre dels teus exèrcits utilitzant bé les teves cartes i segueix el teu objectiu!

 Enfonsar la flota

Enfonsar la flota

B4. Aigua. C9. Aigua. J2. Tocat! Quan fa que no jugues a barcos? És un joc d’estratègia que tracta d’endevinar la situació en el taulell dels vaixells del contrari. Has de tocar i enfonsar els submarins, fragates, destructors, cuirassats i portavions enemics. Sabies que la pel·lícula ‘Battleship’ s’inspira en aquest joc?

 Monopoly

Monopoly

El jugador contrari ja té hotels i tu tens la meitat dels teus carrers hipotecats. Quantes vegades t’has trobat amb aquesta situació? Sigues hàbil amb els daus i aconsegueix comprar el màxim de carrers del tauler! A la versió barcelonina, el Passeig de Gràcia és la casella més cara de totes, però potser t’interessa tenir els tres carrers grocs (Les Rambles, Via Laietana i Plaça Catalunya) i així pots edificar-hi cases. Tot això sense oblidar que pots caure a la presó, que hi ha cartes de sort i de la caixa de comunitat, i que si caus al Pàrquing gratuït, potser t’endús un bon botí!

 Scrabble

Scrabble

El tauler i la bosseta amb les fitxes i el teu faristol. És un joc lingüístic, de construir paraules amb significat en funció de les lletres que et surtin de la bosseta i aprofitant les construccions que ja hi ha al tauler. Intenta caure als multiplicadors de lletra o paraula per sumar més punts! Sabies que hi ha el campionat del món d’Scrabble?

 Jenga

Jenga

Qui faci caure la torre, perd. Així de senzill. Els participants han de retirar els blocs d’una torre per torns i col·locar-los a la part superior, fins que es caigui. En compte perquè a mesura que l'estructura es fa més alta, es torna més inestable. Només es poden utilitzar dos dits. No apte per a patosos!

 Pictionary

Pictionary

Posa a prova la teva imaginació i pensa molt ràpid! Aquest joc consisteix en escriure paraules que comencin per la mateixa lletra escollida que pertanyin a unes 7 categories, amb un temps limitat. Com més difícil siguin les categories, pitjor per trobar idees per escriure. Ah, i el pitjor de tot: quan la lletra que surt és la K, la X o la Z.

 Pictionary

Pictionary

Se’t dona bé dibuixar? Si no és així, el teu equip potser ho té més difícil si vol guanyar... l’únic element comunicatiu del Pictionary és el dibuix. No és necessari ni haver comprat el joc. Escriviu targetes amb noms d’idees, objectes, persones i accions i agafeu paper i llapis. I a dibuixar. Si l’equip no endevina quina paraula es dibuixa en un minut, perd el torn. De vegades surten obres d’art que perfectament es podrien exposar al Prado.

 Virus

Virus

El joc de cartes més contagiós! La teva missió consisteix en contenir la pandèmia i competir per a ser el primer en eradicar el virus. El primer jugador que aconsegueix tenir els 4 òrgans totalment sans, és el que guanya. El handicap: els altres jugadors et podran infectar. Amb les cartes de medicina i de tractament hauràs de fer-te immune i netejar els teus òrgans, si tens la sort que et toquen.


per  TRESC

ÚLTIMS ARTICLES