COMPARTEIX

Notícies
22 DE GENER DEL 2020 per TRESC

Quantes vegades t’has preguntat com “es fa” la cultura i on es fa?

En un món on el valor de la cultura i el seu cost no acostumen a tenir la mateixa xifra, el valor de la producció cultural i artística és sovint desconegut pels espectadors. La complexitat dels processos de producció no estan en el cap dels públics cada cop que comprem una entrada o assistim a una activitat artística. Potser ens imaginem que tot costa molt menys del que ens diu la realitat?

Conèixer els processos creatius i artístics que hi ha darrera la cultura, i apropar els creadors i el talent artístic als seus públics potencials són alguns dels objectius principals del nou programa d’activitats pròpies del TRESC: IN SITU.

L’altre aspecte que potencia aquest nou programa del TRESC és conèixer aquests processos de creació en el mateix espai on es desenvolupa: estudis de producció musical, tallers d’artistes plàstics i artesans, fàbriques de creació, espais d’assaig i exhibició, magatzems o tallers de restauració de col·leccions artístiques, productores audiovisual, estudis de disseny i il·lustració, magatzems i backstages, espais de creació literària, impremtes, editorials...

En definitiva, una varietat d’artistes, de professionals del sector artístic, d’espais on es crea la cultura i on conèixer, de la ma dels propis creadors, els seus processos i tota la cadena de valor que implica la creació musical, literària, escènica, audiovisual, artística i patrimonial.

IN SITU és un programa que vol propiciar el contacte directe entre els públics de la cultura i els artistes/creadors com a amfitrions dels seus territoris creatius en els seus propis espais de treball. Com condiciona a un artista l’espai on treballa i l’entorn (humà i físic) amb el que es relaciona?

Volem crear oportunitats úniques per conèixer en profunditat els territoris personals dels artistes i talents actuals, que posa en context la seva feina, la seva obra i el seu entorn.

IN SITU seran oportunitats en petit comitè que permetran als socis del TRESC entrar en contacte directe amb creadors i espai poc coneguts. Comencem al febrer! Aquí els In Situ programats! T’hi apuntes?


per  TRESC

ÚLTIMS ARTICLES